Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Ας περιμένουν οι ασθενέστεροι


Photo: Panayiotis Tzamaros / Fosphotos.com


Για μιαν ακόμη φορά, ο Αντώνης Σαμαράς (σε επίσημη ομιλία του, στο Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: χαρακτηριστικό) επέμεινε ότι οι «πιο αδύναμοι» θα εισπράξουν το 70% από το διαβόητο Πρωτογενές Πλεόνασμα – τα γνωστά.
Τρίχες! Με όλο τον σεβασμό, το Π.Π. ήδη διανέμεται. Στους επιδεξιότερους. Τι εννοούμε; Όχι μόνο, όχι τόσο ότι εκεί ήδη χρεώνεται η απόκλιση του ΕΝΦΙΑ από τον στόχο που αρχικά είχε τεθεί, ή από τη διατήρηση του13% ΦΠΑ στην εστίαση, όσο ότι - ήδη - η επιδέξια νομολόγηση από το Συμβούλιο της Επικρατείας ότι οι μειώσεις μισθών του «σκληρού πυρήνα του Δημοσίου» - όπως είναι οι ένστολοι - από τα Μνημόνια πάσχουν από πλευράς συνταγματικότητας, υπόσχεται/απειλεί να αρμέξει κάποιες εκατοντάδες εκατομμύρια (αναλόγως του ποιο χρονικό διάστημα θα θεωρήσει το ΣτΕ ότι «αδειάζει»).

Γιατί μιλούμε όμως για επιδεξιότητα; Ω, είναι απλό! Ενώ νομίζαμε ότι η απόφασή του θα επέτρεπε να αποκατασταθούν όλα τα λεγόμενα «ειδικά μισθολόγια» (εκεί π.χ. ανήκουν και οι πανεπιστημιακοί, όταν δεν απεργούν) τα οποία σφαγιάσθηκαν, το ΣτΕ φαίνεται ότι, αν το τελικό του σκεπτικό σταθεί όπως σχεδιάστηκε, θα καλύψει μόνον τον «σκληρό πυρήνα του Κράτους», κρίνοντας βέβαια με αφορμή τους ενστόλους – στραταίους, αστυνομία, πυροσβέστες, λιμενικούς. Ε, στον ίδιο στενά προσδιοριζόμενο πυρήνα ανήκει - το μαντέψατε! - το δικαστικό σώμα: άρα, «σώζοντας» τους ενστόλους, η σεπτή Δικαιοσύνη θολώνει την απόφαση που δικαίωσε δια του μισθοδικείου τον εαυτό της.
(Α, ναι, με τους δικαστικούς ευθυγραμμίζονται - νωρίτερα ή αργότερα - και οι βουλευτές. Οπότε το κύκλωμα κλείνει τέλεια).
Οι ασθενέστεροι; Ας περιμένουν!
http://www.protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου