Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Αμετακίνητος ο Βενιζέλος για την σύμπραξη με τους «58»

Αυτή μάλιστα αναμένεται να …επικυρωθεί άμα τη επιστροφή του, που αναβάλλεται εκ νέου πάντως, λόγω της ανάγκης νέων επαφών του στο εξωτερικό.
Ειδικότερα, αντί να επιστρέψει απόψε όπως προγραμματιζόταν, ο κ.Βενιζέλος που θα προεδρεύσει σήμερα στην πρώτη Συνάντηση της Διακυβερνητικής Διάσκεψης ΕΕ-Σερβίας στις Βρυξέλλες, σηματοδοτώντας την έναρξη των διαπραγματεύσεων της χώρας για την ένταξή της στην ΕΕ, θα μεταβεί αμέσως μετά στη Γενεύη. Αιτία, η συμμετοχή του στη Διάσκεψη της Γενεύης για τη Συρία, που πραγματοποιείται αύριο Τετάρτη στο Μοντρέ της Ελβετίας.
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα πάντως, ο κ.Βενιζέλος αναμένεται να συναντηθεί με ηγετικά στελέχη της «Κίνησης των 58», προκειμένου να μπουν οι τελευταίες πινελιές στον τρόπο με τον οποίο θα συνεργαστούν τόσο σε εκλογικό, όσο και σε οργανωτικό επίπεδο, στον δρόμο προς τις
ευρωεκλογές του Μαΐου. Παρά τη συμφωνία τους άλλωστε για την ανάδειξη των υποψηφίων μέσα από μαζικές διαδικασίες, θα πρέπει να καταλήξουν στην μορφή που θα πάρουν αυτές. Αν δηλαδή θα προκύψουν μόνο μέσα από κάλπη, αν θα υπάρξει παράλληλη διαδικτυακή ψηφοφορία και κατά πόσον θα αφορά όλους τους υποψηφίους ή ο επικεφαλής θα προκύψει από τη συμφωνία μεταξύ ΠΑΣΟΚ και «Κίνησης των 58» σε επίπεδο κορυφής.
Στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινώσει ο ίδιος τη σύνθεση των επιτροπών που προανήγγειλε κατά την τελευταία συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, ενώ το Σάββατο θα συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Εκεί, ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να στείλει σαφές μήνυμα στους επικριτές του στο εσωτερικό του κόμματος, ότι δεν πρόκειται να δεχθεί οποιαδήποτε απόκλιση από την επιλογή εκλογικής συμπόρευσης με τους «58» και «θυμίζοντας» ότι αυτή αποφασίστηκε συλλογικά, στην συνεδρίαση της ΚΠΕ. Οι αναφορές του θα στοχεύουν ευθέως στην «Κίνηση των 75» που έχει θίξει ακριβώς την ανάγκη συλλογικών αποφάσεων για μία τέτοια κίνηση, αλλά και στο «νέο κύμα δελφίνων» στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ που αμφισβητούν –έστω και κατ’ ιδίαν πλέον- την απόφαση, ζητώντας κάποιοι να ερωτηθεί η βάση του κόμματος.
Μία μέρα μετά, την Κυριακή, προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί η –επίσης αναβληθείσα- εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ, με την συμμετοχή στελεχών από τις Νομαρχιακές Επιτροπές όλης της χώρας, με αντικείμενο ακριβώς τον συντονισμό της δράσης του κόμματος ενόψει ευρωεκλογών αλλά και εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πρόκειται για την εκδήλωση που θα δώσει το σύνθημα της εκίνησης της προεκλογικής εκστρατείας και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να είναι και σε αυτήν απολύτως σαφής, επιμένοντας στην συμπόρευση με τους «58», αλλά και ζητώντας «κεντροαριστερές επιλογές» στις τοπικές υποψηφιότητες, στο επίκεντρο των οποίων ασφαλώς θα ζητήσει να βρίσκεται η ικανότητα κάθε ενδιαφερομένου και ο ζήλος του για την περιοχή του.
http://www.matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου