Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Να παρέμβει για τους πλειστηριασμούς ζήτησε από τον Κ. Παπούλια ο Αλ. Τσίπρας

Να παρέμβει για τους πλειστηριασμούς ζήτησε από τον Κ. Παπούλια ο Αλ. Τσίπρας

Ανάληψη πρωτοβουλίας, ώστε να μην παρακαμφθεί η Βουλή και να μην περάσουν μέτρα για τους πλειστηριασμούς και τις ομαδικές απολύσεις με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε συνάντηση με τον κ. Παπούλια, ώστε να τον ενημερώσει για τις νέες συνθήκες που επικρατούν μετά την υποψηφιότητα του στην Ευρωπαϊκή Αριστερά. Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε την ανησυχία του για τα ζητήματα της άρσης απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και της απελευθέρωσης των απολύσεων.
Ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως τα ζητήματα αυτά δεν μπορούν να εναπόκεινται σε εξωθεσμικούς
οργανισμούς, ανέφερε πως η Βουλή πρέπει να έχει ρόλο και εξέφρασε την κάθετη διαφωνία του για το ενδεχόμενο να παρακαμφθεί η Βουλή και τα θέματα αυτά να περάσουν με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.
Αναφερόμενος στο θέμα της συζήτησης στη Βουλή την Τετάρτη επί της πρότασης για εξεταστική επιτροπή για τα υποβρύχια, την οποία κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε πως «έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα αντιμετωπίσει ο πρωθυπουργός αυτή τη σοβαρή συζήτηση. Θα βγει να καλύψει τον κ. Βενιζέλο ή με την απουσία του θα τον αφήσει επί ξύλου κρεμάμενο;».
Αναφερόμενος στην υποψηφιότητά του για την προεδρία στην Κομισιόν ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ελπίδα η υποψηφιότητά του «να συμβάλει στην ενίσχυση της διαπραγματευτικής δυνατότητας της χώρας και στην αποκατάσταση της αληθινής εικόνας». «Είχαμε συνηθίσει από την Εσπερία να έχουμε μόνο αρνητικά νέα. Σιγά-σιγά αρχίζει και αλλάζει αυτή η πλαστή εικόνα που είχε δημιουργηθεί για τον ελληνικό λαό ότι είναι οι τεμπέληδες και οι διεφθαρμένοι και αντικαθίσταται με την πραγματική εικόνα: Ενός λαού που σκληρά και αδίκως δοκιμάζεται από επιλογές που έχουν οδηγήσει τα πράγματα στο αδιέξοδο, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη» υπογράμμισε.
Από την πλευρά του, αναφερόμενος στην υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν, ο Κ. Παπούλιας τόνισε πως πρόκειται για μια «επιτυχία προσωπική, η οποία βέβαια έχει αντίκτυπο στην ευρωπαϊκή Αριστερά, η οποία είναι μία δύναμη για την Ευρώπη. Μπορεί να μην είναι τώρα, αλλά οπωσδήποτε είναι μία δύναμη η οποία θα παίξει σημαντικό πολιτικό ρόλο στα επόμενα χρόνια. Και αναφέρομαι βέβαια στους Die Linke της Γερμανίας, οι οποίοι, νομίζω, ότι είναι η ισχυρότερη ομάδα μέσα στην ευρωπαϊκή αριστερά».
http://www.eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου