Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Ειδικό ψυχογράφημα για τους «ψυχοβγάλτες» της τρόικας!



Ολα όσα κρύβει το φυσιογνωμικό πορτρέτο των τριών εκπροσώπων της τρόικας αναλύει στη «δημοκρατία» ο φυσιογνωμιστής - ψυχαναλυτής Γεώργιος Κοτζαμπασάκης, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του αντιεισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης Βασίλη Φλωρίδη στον Real FM. Σύμφωνα με τον κ. Φλωρίδη, τουλάχιστον ένας εκ των τροϊκανών πάσχει από ψυχικές διαταραχές! «Τα άτομα λοιπόν που ασκούν δημόσια εξουσία και εν προκειμένω η τρόικα, η οποία κυβερνά κατά ένα μεγάλος μέρος μπορώ να πω, αφού οι αποφάσεις της πηγαίνουν σε κόντρα με τις αποφάσεις της κυβέρνησης, πρέπει να διαπιστώσουμε ότι είναι άτομα που είναι ψυχικά ισορροπημένα. Εγώ τουλάχιστον σε έναν από αυτούς δεν το έχω δει αυτό μακροσκοπικά. Πιστεύω
ότι υπάρχει πρόβλημα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φλωρίδης, ο οποίος ωστόσο αρνήθηκε να διευκρινίσει αν εννοεί τον Πολ Τόμσεν, τον Ματίας Μορς ή τον Κλάους Μαζούχ. Ο κ. Κοτζαμπασάκης «βλέπει» τον Τόμσεν ως αρχηγό (των «τριών σωματοφυλάκων») και τους Μορς και Μαζούχ ως ανθρώπους... τρομαγμένους, τουλάχιστον κατά τις επισκέψεις τους στην Ελλάδα!

Για τον πιο «διαβόητα φωτογραφημένο» Πολ Τόμσεν ο φυσιογνωμιστής Γιώργος Κοτζαμπασάκης υπογραμμίζει ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο «μόνιμα συγκεντρωμένο στις κατευθύνσεις που του δίνονται αφειδώς από τα αφεντικά του, μα με βαυαρική πρόζα σοβαροφανούς εγκράτειας, μαζί με ένα ευφυές μείγμα αυστηρότητας που γνωρίζει ότι είναι θεατρική». Εξετάζοντας τα χαρακτηριστικά του εκπροσώπου του ΔΝΤ, ο φυσιογνωμιστής-ψυχαναλυτής διαπιστώνει ότι «τα χείλη του είναι εξαιρετικά σαρκώδη για την ηλικία του, γεγονός που υποδηλώνει -δικαιολογώντας και την αρχηγική του ανάληψη καθηκόντων- άτομο με υψηλότερη στάθμη κοινωνικής και συναισθηματικής νοημοσύνης. Το βλέμμα του δείχνει ότι έχει μάθει να καθηλώνει τον συνομιλητή του μέσω της δοτής του «θέσης επιτρόπου» και όχι μέσω του αυθόρμητα εαυτού του, που αυτοαποκαλύπτεται δημιουργικά και δεν διαχειρίζεται την υποτέλειά του με στυγνό για τους γύρω του τρόπο.

Αναλύοντας τα φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά του εκπροσώπου της ΕΚΤ στην τρόικα Κλάους Μαζούχ, ο κ. Κοτζαμπασάκης σημειώνει ότι πρόκειται για άνθρωπο φοβισμένο, που αποστρέφεται τη δημοσιότητα. Ωστόσο, «οι στιλιστικές του επιλογές δείχνουν άτομο πιο εκλεπτυσμένης ιδιοσυγκρασίας, κάτι που ισχύει και για τον Μορς, αλλά όχι και για τον Τόμσεν. Κρίνοντας συνολικά και από τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του (νύχια, χέρια, μύτη, πιγούνι, βλέμμα) παρατηρούμε μια έκδηλη τάση να είναι μόνιμα σε επαφή με τους Ευρωπαίους ομολόγους του για κατευθύνσεις. Οι εκφράσεις του δείχνουν αδυναμία συμβάδισης με το νομικό και κοινωνικό σύστημα της χώρας μας». Οπως λέει ο φυσιογνωμιστής, και στους τρεις (Τόμσεν, Μορς, Μαζούχ) διακρίνει κανείς μια απελπιστικά «τεχνοκρατική παιδεία που εν πολλοίς είναι υπεύθυνη για την αποτυχία εκπλήρωσης των στόχων τους».

Οσον αφορά τον Ματίας Μορς, ο φυσιογνωμιστής Γιώργος Κοτζαμπασάκης περιγράφει ότι δεν διαφέρει σημαντικά από τον έτερο... δευτεραγωνιστή της τριάδας, τον Κλάους Μαζουχ. «Δείχνει να είναι τρομαγμένος από τα όσα βιώνει καθημερινά στην Ελλάδα» με τη συμπεριφορά και τον λόγο των πολιτικών στη χώρα μας. Επιπλέον, «εμφανίζεται αποσβολωμένος από τις κοινωνικές αντιδράσεις γύρω του και μοιάζει περισσότερο εσωστρεφής μα επιμελώς πιο “διαβασμένος” σχετικά με την παρούσα ιστορική και πολιτική φάση που διανύει η Ελλάδα, σε αντίθεση με τον “επικεφαλής” Πολ Τόμσεν. Ακόμα ο Μορς (και ο Μαζούχ) δείχνει να είναι αυτός ο οποίος κάνει τη σκληρή δουλειά αντί του Τόμσεν, μια και παρατηρώντας τα αφανή χείλη του δεν φαίνεται να απολαμβάνει ιδιαίτερα τη δημοσιότητα, την οποία συνεπάγεται η θέση του».
http://www.dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου