Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Τρία πουλάκια κάθονταν

Photo: camilla.albano @flickr

Για κάποιον περίεργο λόγο η διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών τον Μάιο του 2014 θεωρείται, περίπου, συνταγματική επιταγή. Το είπε και η Τζάκρη: την Άνοιξη η χώρα θα έχει αριστερή κυβέρνηση. Το σενάριο λέει ότι ο Σαμαράς θα συρθεί σε εθνικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές και τις δημοτικές. Και πιθανότατα, ο Αλέξης, ως πρωθυπουργός, θα κάνει τη σύνοδο κορυφής του Ιουνίου. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Όχι η σύνοδος κορυφής υπό τον Αλέξη-προς Θεού, γίνεται, θα έχει και διεθνές ενδιαφέρον. Είναι, όμως, εξαιρετικά δύσκολο ως απίθανο, χώρα που έχει την προεδρία της Ένωσης να πάει σε εκλογές μέσα στο εξάμηνο. Έλα όμως που, έτσι όπως εξελίσσεται η συζήτηση, τείνεις να πιστέψεις ότι η συνταγματική νομιμότητα στήνει κάλπες το 2014 (και μάλιστα κατά τη διάρκεια της προεδρίας) και όχι το 2016 που εκπνέει η τετραετία. Βέβαια, δεν

αποκλείεται το «ατύχημα», δηλαδή να μην περάσει ένα νομοσχέδιο που θα οδηγήσει σε απώλεια της δεδηλωμένης. Όμως αυτό δεν μπορεί να το ξέρει η Τζάκρη.
Τέλος πάντων, ας υποθέσουμε ότι όποτε και αν γίνουν εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα σχηματίσει κυβέρνηση και μέσα σε εκατό μέρες θα καταργήσει το μνημόνιο, θα επαναφέρει μισθούς και συντάξεις στα επίπεδα του 2009 και η ΕΡΤ θα επαναλειτουργήσει. Πρόκειται για τις βασικές προτεραιότητες, όπως τις περιέγραψε ο Αλέξης στη συνέντευξή του στην «Αυγή». Δέχομαι ότι το μνημόνιο καταργείται και οι μισθοί θέλουν μία υπογραφή για να επανέλθουν. Προσπαθώ να καταλάβω τι ακριβώς σημαίνει «επαναλειτουργία της ΕΡΤ». Θα γυρίσει το ημερολόγιο πίσω στον Ιούνιο του 2013; Θα επανέλθει η ΕΡΤ ως ήταν με τους εργαζόμενους στις θέσεις που κατείχαν; Και τι θα συμβεί με τα 20 εκατ. των αποζημιώσεων; Θα επιστραφούν; Ο Αλέξης θα μπορούσε να πει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα προσλάβει στη ΔΤ τους πρώην εργαζόμενους της ΕΡΤ που συντάσσονται με την ΠΟΣΠΕΡΤ. Δεν το λέει. Διότι η «επαναλειτουργία της ΕΡΤ» λειτουργεί ακριβώς όπως η «επαναφορά μισθών και συμβάσεων στα προ κρίσης επίπεδα.».
Το Σάββατο διαβάσαμε ένα κείμενο που εμφανίστηκε ως προκήρυξη των τύπων που ευθύνονται για τις δολοφονίες στο Νέο Ηράκλειο. Ανεπισήμως η αυθεντικότητά του αμφισβητήθηκε από εκπροσώπους της αντιπολίτευσης. Όμως, μισό λεπτό, τι σημαίνει αυθεντικότητα; Για να έχεις άποψη περί αυθεντικότητας, οφείλεις να είσαι σίγουρος για την προέλευση των συντακτών. Διαβάζοντας σχόλια στο twitter διαπιστώνεις ότι το σενάριο λέει πως η δολοφονία ήταν πρακτόρικη δουλειά για να υπονομευτεί η Αριστερά, κάτι που αποδεικνύεται από το ύφος της προκήρυξης. Μάλιστα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απορούσε πώς είναι δυνατόν η προκήρυξη επαναστατικής οργάνωσης να πηγαίνει στη Ζούγκλα, που δημοσιεύει δημοσκοπήσεις με πρώτη τη Χρυσή Αυγή. Αυτό είναι. Η προκήρυξη γράφτηκε από πράκτορες που, φυσικά, πάνω από όλα, είναι ηλίθιοι και αντί να τη στείλουν σε αριστερό μέσο, την έδωσαν στον Μάκη. Άσε που είναι και το άλλο. Εσύ θεωρείς πολύ ηλίθιο, ακόμα και για πράκτορα, να τη στείλει στον Μάκη, αλλά ο πράκτορας είναι τόσο σατανικός που τη στέλνει τελικά εκεί για να σε παραπλανήσει. Ηρεμήστε. Την εποχή που ο Κουφοντίνας πάταγε τη σκανδάλη και ο Γιωτόπουλος τα πλήκτρα της γραφομηχανής, ο μισός Τύπος έγραφε ότι οι προκηρύξεις συντάσσονται από υπηρεσίες που έχουν διεισδύσει στη οργάνωση. Το λάθος είναι αναπόφευκτο, αν νομίζεις ότι αυτοί οι τύποι λειτουργούν με βάση κανονική ατζέντα. Όχι, λειτουργούν με δική τους που δεν έχει την παραμικρή σχέση με την ατζέντα της Αριστεράς και ούτε θα πρέπει να συνδέεται με αυτήν. Καμιά φορά το προφανές σού φαίνεται πολύ φωτισμένο για να είναι αληθινό. Τώρα θα με ρωτήσετε αν πιστεύω ότι είναι τρομοκράτες. Δεν ξέρω. Και κατά βάση δεν με ενδιαφέρει. Αυτό που ξέρω είναι ότι ζούμε σε μία χώρα που μπορεί να πεθάνεις για εντελώς απίθανους, περίεργους και σκοτεινούς λόγους. Και αυτό φτάνει.
Και ανάμεσα σε όλα αυτά έχεις την κυβέρνηση να σε δουλεύει, λέγοντας ότι δεν θα λάβει νέα μέτρα, χωρίς να εξηγεί από πού θα βρει τα χρήματα. Εννοείται, βέβαια, ότι μόνο οι χελώνες δεν θα φτύσουν αίμα για να κρατήσουν το σπίτι τους. Ετοιμάσου να σηκώσεις τα μαξιλάρια του καναπέ. Α, και στο αυτοκίνητο βρίσκεις αρκετά, κάτω από τα καθίσματα.
 http://www.protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου