Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Αυξάνονται δια της πλαγίας οδού οι συντάξεις πρώην βουλευτών, δημάρχων και νομαρχών!

Αυξάνονται δια της πλαγίας οι συντάξεις πρώην βουλευτών, δημάρχων και νομαρχών, με εγκύκλιο του ΕΤΑΜ!


Πλήθος αντιδράσεων αναμένεται να φέρει η αποκάλυψη ότι με εγκύκλιο του ΕΤΑΜ (το οποίο είναι επικουρικό ταμείο του ΙΚΑ), προωθείται η αναγνώριση πλασματικής προϋπηρεσίας για συνταξιούχους βουλευτές, δημάρχους και νομάρχες, κάτι το οποίο οδηγεί δια της πλαγίας οδού σε... αυξήσεις των συντάξεών τους!
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας», με την εγκύκλιο του ΕΤΑΜ (η οποία εκδόθηκε την προηγούμενη εβδομάδα), συντάξιμος θεωρείται (για βουλευτές που διατέλεσαν υπουργοί, υφυπουργοί, δήμαρχοι και νομάρχες) ο χρόνος της κοινοβουλευτικής τους θητείας ή της θητείας στους ΟΤΑ, καθώς μπορούν να εξαγοράσουν το διάστημα αυτό στα Ταμεία που ήταν ασφαλισμένοι πριν εκλεγούν. Έτσι, αποκτούν το δικαίωμα αναγνώρισης προϋπηρεσίας όχι μόνο όσοι θέλουν να συνταξιοδοτηθούν αλλά και όσοι ήδη
παίρνουν σύνταξη και με την εγκύκλιο έχουν το δικαίωμα να αναγνωρίσουν επιπλέον χρόνια και έτσι να αυξήσουν τη σύνταξή τους. Για τους περισσότερους μάλιστα, η εξαγορά αυτή έχει πλαφόν ως προς το τελικό κόστος.
Έτσι, μέσω της αναγνώρισης που τους προσφέρει η εγκύκλιος, μπορούν όχι μόνο να συμπληρώσουν χρόνια και να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα αλλά και να αυξήσουν το ποσό που θα παίρνουν μηνιαίως.
Σημειώνεται ότι η αποκάλυψη για την εγκύκλιο αυτή που οδηγεί στην αύξηση των συντάξεων για τους πρώην βουλευτές, δημάρχους και νομάρχες, έρχεται την ίδια μέρα που έγινε γνωστό ότι η Ελλάδα κατέχει την πανευρωπαϊκή πρωτιά σε... μειώσεις μισθών κατά την περίοδο της κρίσης...
eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου