Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Mία παράλογη τακτική


Ο Ν. Ζήγρας, διαχωρίζει τη θέση του από τον εξάδερφο του. (Photo: Π. Τζάμαρος @fosphotos.com)

Ένας από τους 19 κατηγορούμενους στην υπόθεση «νομιμοποίησης εσόδων» από τις συμβάσεις για τα γερμανικά υποβρύχια και τα TΟR M -1, ο Νίκος Ζήγρας, παραδέχθηκε την ενοχή του και ζήτησε συγγνώμη. Ενας άλλος, απών στη χθεσινή συνεδρίαση, ο Οράτιος Μελάς, κατέθεσε τους λογαριασμούς μέσω των οποίων διοχετεύθηκε από τον αντιπρόσωπο της Ferrostaal η μίζα προς τον κ. Ζήγρα.
Οι δύο αυτοί κατηγορούμενοι φαίνεται ότι θα επιβεβαιώσουν και με το παραπάνω το σενάριο του κατηγορητηρίου αν και ο κ. Μελάς δήλωσε χθες ότι αρνείται την κατηγορία, δεν αναζητά δηλαδή μικρότερη ποινή μέσω της «συνεργασίας» που αναζητά ο κ. Ζήγρας. Και οι δύο δεν ονόμασαν μάρτυρες υπεράσπισης, αναγνωρίζοντας περισσότερο ή λιγότερο τις ευθύνες τους.

Το protagon πληροφορείται ότι δύο ακόμα κατηγορούμενοι, ένας που σχετίζεται με τη δημιουργία του πλέγματος των υπεράκτιων εταιρειών και ένας που σχετίζεται με την εταιρεία που μεταβίβασε ακίνητο μεγάλης αξίας, ετοιμάζονται να διαχωρίσουν τη θέση τους από τον πρώην υπουργό.
Υπό αυτές τις συνθήκες και με μία σειρά ελβετικών λογαριασμών που συνδέουν προμηθευτές του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης με εταιρείες που διαχειριζόταν ο κ. Ζήγρας, η υπερασπιστική γραμμή του κ. Τσοχατζόπουλου μοιάζει ακατανόητη. Η ευθύνη είναι δική του. Οι υπερασπιστές του αδυνατούν -και αυτοί- να κατανοήσουν την τακτική.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου