Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Hannes Swoboda: Ανάγκη συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και με ορισμένους του ΣΥΡΙΖΑ

Hannes+Swoboda%3A+%CE%91%CE%BD%CE%AC%CE%B3%CE%BA%CE%B7+%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82+%CE%A0%CE%91%CE%A3%CE%9F%CE%9A%2D%CE%94%CE%97%CE%9C%CE%91%CE%A1+%CE%BA%CE%B1%CE%B9+%CE%BC%CE%B5+%CE%BF%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%85%CF%82+%CF%84%CE%BF%CF%85+%CE%A3%CE%A5%CE%A1%CE%99%CE%96%CE%91
Σε ομιλία του στις Βρυξέλλες σε σεμινάριο που διοργάνωσε το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα για νέους δημοσιογράφους, ο κ. Swoboda, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θα ήθελα να είμαι απόλυτα ειλικρινής. Θα ήθελα το ΠΑΣΟΚ να βρει έναν τρόπο στενής συνομιλίας με τη Δημοκρατική Αριστερά αλλά και με πολλούς λογικούς ανθρώπους από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ έχω γνωρίσει πολλά άτομα που έχουν μεν αριστερές απόψεις, αλλά παράλληλα εποικοδομητικές απόψεις και για μένα δεν πρόκειται για μια ομάδα ατόμων που είναι απόλυτα ανεύθυνοι.

«Τότε μόνο θα υπάρξει η δυνατότητα να δημιουργηθεί ένα κόμμα, ένα κίνημα που θα ελκύει πολλούς ανθρώπους, που σήμερα στερούνται των κοινωνικών τους δικαιωμάτων ωστόσο δε θα λένε απλά για τη δυσκολία των πραγμάτων, αλλά θα γνωρίζουν ότι κάτι πρέπει να γίνει», συνέχισε χαρακτηριστικά.


Ο Swoboda συνέχισε λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να βρει διαύλους επικοινωνίας με τη ΔΗΜΑΡ και πολλούς «λογικούς» ανθρώπους από τον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να σχηματιστεί η καλύτερη μελλοντική αριστερά.

Σε σχετικό ερώτημα της EurActiv.gr αναφορικά με το μέλλον του ΠΑΣΟΚ στην ομάδα του Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Ευρωβουλή μετά τις ευρωεκλογές του 2014, ο Swoboda τόνισε ότι «ελπίζει» να συνεχίσει το ΠΑΣΟΚ να αποτελεί μέρος της ευρωπαϊκής σοσιαλιστικής ομάδας, ωστόσο θα πρέπει να κοιτάξει τα «κοινωνικά ζητήματα».

«Ελπίζω να είναι, ωστόσο θέλω να είμαι σαφής. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αλλάξει, πρέπει να βρει έναν τρόπο να στηρίξει την κυβέρνηση θετικά, πραγματιστικά και παραγωγικά, διότι χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση στην Ελλάδα που να μπορεί να διαπραγματευθεί και να συνομιλεί με τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα. Ωστόσο την ίδια στιγμή το ΠΑΣΟΚ πρέπει να κοιτάξει τα κοινωνικά ζητήματα».

metarithmisi.gr

1 σχόλιο: