Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Στόχοι που να μην περιορίζονται στα τσεκ της τρόικας

Στόχοι που να μην περιορίζονται στα τσεκ της τρόικας
Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δεν έχει αναδείξει τυχαία το γεγονός ότι ο επόμενος κρίσιμος σταθμός της τρικομματικής κυβέρνησης θα είναι -σε 50 εβδομάδες- οι ευρωεκλογές.
Εκτιμά ότι από εδώ και στο εξής οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι δεν μπορούν παρά να βάζουν στόχους που να μην περιορίζονται στα στενά όρια των διαβουλεύσεων κάθε τρίμηνο με την τρόικα - κάτι που προκαλεί εκ των πραγμάτων κλίμα αβεβαιότητας στην ελληνική κοινωνία.
Επιμένει επίσης ότι η επίτευξη συμφωνίας για δύο καθοριστικά ζητήματα, αφενός για το ότι δεν θα ληφθούν νέα δημοσιονομικά μέτρα και αφετέρου ότι θα ανοίξει ο δρόμος για την περαιτέρω μείωση του δημοόσιου χρέους, λειτουργεί υπέρ της αναπτυξιακής προοπτικής που επιδιώκει να εξασφαλίσει -και- το ΠΑΣΟΚ συμβάλλοντας στην
κυβερνητική προσπάθεια.
Ετσι, ο κ. Βενιζέλος επιθυμεί να «προκαλέσει» ουσιαστική συζήτηση με τον πρωθυπουργό για την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας που οδηγεί σε δεύτερη φάση στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Ταυτόχρονα δίνει βάρος στην προώθηση των προγραμμάτων για την ανεργία αλλά και στην εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών στον δημόσιο τομέα.
Στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών το περασμένο Σάββατο έδειξε αποφασισμένος να συνδράμει στην εφαρμογή όσων έχουν ανακοινωθεί στο Δημόσιο και ουδεμία αντίρρηση είχε να αναλάβει ο υπουργός Επικρατείας, Δ. Σταμάτης της ευθύνη παρακολούθησης όλων των υπουργείων σχετικά με τις αλλαγές σε όλες τις υπηρεσίες.
«Η ελληνική κοινωνία θέλει ένα σύγχρονο κράτος στην υπηρεσία του πολίτη και απορρίπτει συντεχνιακές, παλαιοκομματικές λογικές. Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε, γιατί στη συντριπτική τους πλειοψηφία αγωνίζονται να κάνουν καλά τη δουλειά τους», δήλωσε χθες ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ μιλώντας για τη «φυγή από το στενό πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με την τρόικα και τη γρήγορη εκκίνηση με ορίζοντα το δικό μας Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης».
-Τα πρώτα δείγματα γραφής για το στρατηγικό σχέδιο του ΠΑΣΟΚ προς τις ευρωεκλογές θα φανούν κατά τη σημερινή κοινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου. Νωρίτερα θα συνεδριάσει για πρώτη φορά το άτυπο συντονιστικό με έδρα τη Βουλή.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου