Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Η «επιστροφή» του Καραμανλή

Φωτογραφία: Π. Τζάμαρος @fosphotos.com
Είναι πολύ ενδιαφέρον κάθε λίγο και λιγάκι να παρακολουθώ μια κάποια "επιστροφή" του Κώστα Καραμανλή. Σ'ένα παλαιότερο κείμενό μου είχα χαρακτηρίσει "Μπάτμαν" τον Γ.Καρατζαφέρη, αλλά νομίζω πως τελικά ο κ.Καραμανλής παίζει να έχει περισσότερες επιστροφές και από τον ίδιο τον Μπάτμαν. Karamanlis returned λοιπόν άλλη μια φορά μέσω του περιβόητου non paper όπου οι "μουτζαχεντίν" υποστηρικτές του σπεύδουν να τον βγάλουν "λάδι" σε ότι αφορά το μερίδιο ευθύνης του γι' αυτή την κατρακύλα που τελειωμό δεν έχει.
Τρομερό πράγμα η μανία των Ελλήνων με τα "βαριά" σαν ιστορία επίθετα. Επειδή δηλαδή τον λένε Καραμανλή πρέπει σώνει και ντε κανείς να μην τον κρίνει και κανείς να μην του ζητήσει και το λόγο; Τι λέτε καλέ; Δηλαδή αν τον έλεγαν Παπακώστα, πχ, πάλι έτσι θα λειτουργούσατε; Είδατε τι έπαθαν
όσοι προέτασσαν τα στήθη τους όταν κάποιοι την "έπεφταν" με μανία στον ΓΑΠ και απειλούσαν ακόμη και με "μακελειό". Προφανώς δεν είναι η ίδια περίπτωση, αλλά ο τρόπος δράσης ήταν ο ίδιος: να κάνουν τα πάντα για να προστατεύσουν το όνομα. Έτσι ούτε για το δικό τους όνομα δε θα έκαναν. Είχαμε την οικογενειοκρατία, τώρα μας βρήκε κάτι ανάμεσα σε οικογενειομανία και επιθετομανία, ας μου επιτραπούν οι όροι.
Και αναρωτιέμαι αφελώς: ο κ. Καραμανλής στόμα είχε τότε και μιλιά. Τώρα του κοπήκανε; Προσωπικά μου φαίνεται ελαφρώς αστεία κάθε τέτοια επιστροφή και ελαφρώς προσβλητική, για να μην πω και πολύ. "Κύκλος προσκείμενος στον πρώην πρωθυπουργό είπε", "ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ εκμυστηρεύτηκε σε στενό του συνεργάτη", στο φούρναρή του στη Ραφήνα, στο καθαριστήριο, όταν πήγε να πάρει τα après-ski της Νατάσας. Αφού θίγεται τόσο πολύ η υπόληψη και η πολιτική του οντότητα από την άδικη "λάσπη" που του πετούν, γιατί δε βγαίνει να μιλήσει, να μας τα εξηγήσει όλα να ησυχάσουμε, γιατί από τον πολύ τον "κύκλο" ζαλίστηκα.
Εκτός κι αν τελικά ο κ. Καραμανλής είναι το είδος του πολιτικού που αρέσκεται να υπάρχει και να εκφράζεται μόνο μέσω εκπροσώπων. Οφείλει όμως, οπως τόσες φορές έχουμε γράψει όλοι, να μιλήσει και να δώσει κι αυτός τη δική του εκδοχή των γεγονότων. 4 χρόνια έχουν περάσει σχεδόν από την τελευταία του συνέντευξη, αν δεν κάνω λάθος. Τέσσερα χρόνια, 2-3 Μνημόνια, 2-3 πρωθυπουργοί, καμία 100αρα περικοπές και φόροι, 200 Eurogroup και Σύνοδοι Κορυφής, αμέτρητες απεργίες και διαδηλώσεις. Πόσο χρόνο να χρειάζεται ακόμη κανείς για να νιώσει έτοιμος και να κάτσει μια ώρα, μόνος του, απέναντι σε έναν δημοσιογράφο και να πει ο,τι έχει να πει; Ούτε κανένα Λαφαζάνη θα χει απέναντι του, ούτε την Κανέλλη.
Και το πιο σπουδαίο: στο τέλος δε θα χρειαστεί να πληρώσει κανέναν "λογαριασμό. Τον πληρώνουν για χάρη του άλλοι, καιρό τώρα.
protagon.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου