Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

«Σοσιαλιστές γιαλαντζί»!



Από μικρή κατάλαβε τι εστί... σοσιαλισμός του Γιώργου Παπανδρέου και των συντρόφων του σοσιαλιστών μέλος της νεολαίας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Ο λόγος για την Ισπανίδα Μπεατρίθ Ταλεγόν, που άστραψε και βρόντηξε, παρουσία της «αφρόκρεμας» των σοσιαλιστών όλου του κόσμου, στην τελευταία συνεδρίασή τους στην Πορτογαλία. Το ωραίο είναι ότι τη χαμένη τιμή των συνοδοιπόρων του ανέλαβε, όπως ανέφερε το in.gr, να σώσει -ποιος άλλος;- ο μεγάλος... σοσιαλιστής Γιώργος Παπανδρέου. Ο πολιτικός, που θα περάσει στην Ιστορία για το ότι παρέδωσε τη χώρα του στο ΔΝΤ και στους δανειστές και μετέτρεψε τις ζωές των Ελλήνων σε εφιάλτη, άκουσε τη νεαρή Ισπανίδα να κατηγορεί τον ίδιο και τους υπόλοιπους
σοσιαλιστές ηγέτες για... επανάσταση πολυτελείας, καθώς διαβιούν σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων με λιμουζίνες και λουκούλλεια δείπνα.

Μεταξύ άλλων η Μπεατρίθ Ταλεγόν τόνισε: «Η ερώτηση που έχω και μου κάνει εντύπωση είναι πώς θέλουμε να κάνουμε την επανάσταση από ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων στο Κασκάις, φτάνοντας εδώ με πολυτελή αυτοκίνητα. Αναρωτιέμαι αν μπορούμε να δώσουμε στους πολίτες μια απάντηση, όταν εσείς λέτε ότι τους καταλαβαίνετε, ότι υποφέρετε ως σοσιαλιστές. Αλήθεια, νιώθουμε αυτόν τον πόνο εδώ μέσα; Αλήθεια, μπορούμε να καταλάβουμε αυτό που ζητάμε από τον κόσμο από ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων;»

Η ίδια στην ομιλία της έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα οικονομικά της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ζητώντας διαφάνεια και απαιτώντας «να πάψουν να αποτελούν ένα μυστήριο όπως οι πυραμίδες της Αιγύπτου».

Η Ισπανίδα νεαρή συνέχισε σαν πραγματικός καταπέλτης. «Απαιτούμε επιτέλους η Σοσιαλιστική Διεθνής να έχει λόγο ύπαρξης, μη μας κάνετε εμάς τους νέους να ντρεπόμαστε. Είστε εσείς οι υπεύθυνοι αυτού που συμβαίνει τώρα...» είπε και κατέληξε αναφερόμενη σε «πολιτικούς-αστέρια των ΜΜΕ», οι οποίοι προσέρχονται στις συνεδριάσεις μιλώντας για τις χώρες τους χωρίς να προσφέρουν καμία λύση στους υπολοίπους.

Για γέλια και για κλάματα ήταν η απάντηση που επιχείρησε να δώσει ο Γιώργος Παπανδρέου: «Δεν είμαστε το ΔΝΤ ή η Παγκόσμια Τράπεζα. Εμείς που είμαστε εδώ δεν δίνουμε μάχη από ξενοδοχεία πέντε αστέρων. Δίνουμε μάχη στους δρόμους, στα συνδικάτα, στις χώρες μας».
dimokratia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου