Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Ερντογάν: «Μοιραίο λάθος» να δοκιμάσετε την αποτρεπτική ικανότητα της Τουρκίας

Ερντογάν: «Μοιραίο λάθος» να δοκιμάσετε την αποτρεπτική ικανότητα της Τουρκίας

Μιλώντας σε ένα πλήθος συγκεντρωμένων στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν διαβεβαίωσε: «Δεν θέλουμε να κηρύξουμε πόλεμο, αλλά δεν είμαστε μακριά. Το έθνος αυτό έχει φτάσει εδώ που είναι σήμερα επιβιώνοντας από διηπειρωτικούς πολέμους».
Σήμερα πάντως η Ευρωπαϊκή Ένωση έκανε έκκληση στην Τουρκία να ρίξει τους τόνους, σύμφωνα με όσα αναφέρει η διαδικτυακή πύλη euractiv.com.
Όπως επισημαίνεται, η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ε.Ε. αρμόδια για εξωτερικές σχέσεις, Κάθριν Αστον, ζήτησε χθες από την Άγκυρα να επιδείξει αυτοσυγκράτηση μετά το επεισόδιο κατά το οποίο τρία παιδιά και δύο γυναίκες έχασαν τη ζωή τους σε μεθοριακή πόλη από συριακά πυρά. Σε αντίποινα, η Τουρκία έπληξε στόχους εντός του εδάφους της Συρίας.
Σε χθεσινή της ανακοίνωση η Άστον τόνισε ότι «το επεισόδιο αυτό δείχνει ξεκάθαρα τις τραγικές
συνέπειες από την επέκταση της συριακής κρίσης στις γειτονικές χώρες» και κάλεσε την Δαμασκό «να βάλει αμέσως τέλος στη βία» και «να σεβαστεί πλήρως την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα όλων των γειτονικών χωρών».
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε με τη σειρά του ότι η τουρκική στρατιωτική απάντηση ήταν «αναλογική και κατάλληλη», κάλεσε πάντως, για μια «αποκλιμάκωση».
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου