Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Αρχιεπίσκοπε, μιλήστε επιτέλους

Στην (κάποτε) Ιερά Οδό, μαζεύτηκαν χθες βράδυ Χριστιανοί και οπαδοί της Χρυσής Αυγής για να ματαιώσουν μια θεατρική παράσταση που κατά τη γνώμη τους προσέβαλε τον Ιησού από τη Ναζαρέτ και τους μαθητές του. «Εμείς έχουμε Χριστό και Ναζωραίο/ εσείς έχετε Αντίχριστο Εβραίο» φώναζαν  οι…«απλοί σκεπτόμενοι άνθρωποι», όπως τους χαρακτήρισε πολύ εύστοχα ο παρών στη σύναξη αυτών που τους έπνιγε το δίκιο, έγκριτος βουλευτής της Χρυσής Αυγής κ. Χ. Παππάς, (που απέσπασε μάλιστα, όχι και τόσο δύσκολα όπως είδαμε όλοι μας, από τα χέρια της αστυνομίας έναν από τους (πολύ) σκεπτόμενους Ελληνοχριστιανούς). Ενώ λοιπόν σκεπτόταν, οι συν-Έλληνες αυτοί πετούσαν και πέτρες κατά του θεάτρου, έσπαγαν την κλειδαριά και κυνηγούσαν κάποιον ηθοποιό. Ένα θρασύ που προσπάθησε να βγει για να πάρει καμιά κούτα τσιγάρα για να τη βγάλει στην πολιορκία αφού την προηγούμενη Πέμπτη οι ίδιοι σκεπτόμενοι (και προφανώς χασομέρηδες) χριστιανοί είχαν λύσει την πολιορκία του
θεάτρου στις 5 το πρωί. Αυτά έγιναν χθες το βράδυ «για του Χριστού την πίστη την αγία» ενώ το πρωί ο Μητροπολίτης Περιστερίου μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό είχε αποκαλύψει ότι ζει με μισθό 1700 Ευρώ αλλά δεν θα έβλεπε και πολύ θετικά το να γίνεται έλεγχος στα οικονομικά της εκκλησίας αφού και ένα άλλο κόμμα (εννοούσε το Κ.Κ.Ε.) δεν δέχεται να ελεγχθεί κι αυτό!
Αυτά όλα τα μπερδεμένα μπορούν να συμβούν μέσα σε μια ημέρα από σκεπτόμενους και μη σκεπτόμενους. Ο μόνος που θα μπορούσε να βάλει μερικά (όχι όλα είναι η αλήθεια) πράγματα στη θέση τους, ο Αρχιεπίσκοπος, αποφεύγει να το κάνει. Εννοώ να πει πρώτ’ απ’ όλα στους ζηλωτές της Χρυσής Αυγής ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν χρειάζεται μπράβους με μαύρα φανελάκια και βουλευτές που φροντίζουν για λόγου τους. Προχωρώντας ακόμη περισσότερο, να αρθρώσει έναν λόγο πολύ πιο θαρρετό και  έξω από τα δόντια πλέον, να δηλώσει ότι είναι αντίθετη στους ξυλοδαρμούς (κάποιοι έγιναν και στο όνομα της Παναγίας), τις δολοφονίες και το χυμένο αίμα ανθρώπων που δεν τους δίδεται καν η ευκαιρία να αμυνθούν καθώς παληκαράδες (απόγονοι του Λεωνίδα;) πέφτουν πολλοί σε λίγους με τα γνωστά ανατριχιαστικά αποτελέσματα.
Στις 13 Μαΐου, στα εγκαίνια ενός συσσιτίου στην εκκλησία της Φανερωμένης στο Χολαργό, δήλωσε πως «ο Χριστός δεν είπε πως αν κάποιος είναι έγχρωμος ή μουσουλμάνος να τον διώξεις». Πέρα από το ότι τον καιρό(;) του Χριστού δεν υπήρχαν Μουσουλμάνοι το πρόβλημα δεν είναι μόνο το πιάτο το φαγητό αλλά κυρίως η (έως και θανάσιμη) βία που ασκείται αυτό τον καιρό σε βάρος κάποιων από τους οικονομικούς αυτούς μετανάστες. Η αλήθεια είναι πως οι σκεπτόμενοι Ελληνάρες έχουν διχαστεί. Όσοι θεωρούν την εκκλησία εβραϊκό κατασκεύασμα έβρισαν τον Αρχιεπίσκοπο ακόμη και γι’ αυτή την λιποβαρή δήλωσή του.  Άλλοι συνεχίζουν να είναι και με τον Χριστό και με τον… Παναγιώταρο. Ο Αρχιεπίσκοπος όμως με ποιόν είναι; Κινδυνεύει αν συνεχίσει να αρνείται να πάρει θέση να μείνει στην ιστορία όπως έμεινε κι εκείνος ο Πάπας τον καιρό των Ναζί που έκανε πως δεν ήξερε για τις εκτελέσεις των Εβραίων ή έστω σαν τον προκάτοχό του το Χριστόδουλο στη δικτατορία.
Παλιότερα είχε τρέξει να επισκεφθεί στη φυλακή έναν Μητροπολίτη καταδικασμένο αμετάκλητα για κλεψιές και μεσολάβησε (όπως γράφτηκε αλλά δεν διαψεύστηκε νομίζω) για να εκτίσει την ποινή του έξω από τη φυλακή ενώ θα ήταν καλύτερα να ενδιαφερθεί για το πώς περνούν όλοι οι φυλακισμένοι και οι φυλακισμένες. Κάνει πως δεν ξέρει για τις παιδοφιλικές τάσεις κάποιων εκεί στους ναούς και δεν καθαρίζει οριστικά δυσάρεστες καταστάσεις. Κοιτάζει πώς θα γλιτώσει η εκκλησία τους φόρους και για το θέμα των ιερέων που δεν θα έπρεπε να πληρώνονται από το κράτος ενεργεί σαν συνδικαλιστής. Ωραία (ας πούμε). Όμως να μιλήσει τουλάχιστον και να χωρίσει τα «χωράφια» της εκκλησίας από τα «χωράφια» της Χρυσής Αυγής, ούτε αυτό το μπορεί; Να ζήσουμε να τον θυμόμαστε για κάτι τέλος πάντων; Ο Χριστόδουλος είχε πει τουλάχιστον στο ποίμνιό του: «μην είστε ρατσιστές», αυτός τι λέει;
Απάντησε δε σε όσους κατηγορούν την Εκκλησία γιατί προσφέρει φαγητό στους μετανάστες, επισημαίνοντας πως "ο Χριστός δεν είπε πως αν κάποιος είναι έγχρωμος ή μουσουλμάνος να τον διώξεις".
ένα άρθρο των πρωταγωνιστών
protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου