Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Κανονικά η διαδήλωση την Τρίτη, λένε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ παρά τους περιορισμούς

thumb
Σοβαρές αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης να περιορίσει τις αυριανές διαδηλώσεις στο κέντρο της πόλης, ενώ την αντίθεσή τους εξέφρασαν, πλην της αντιπολίτευσης και οι δύο κυβερνητικοί εταίροι, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.
Υπενθυμίζεται πως με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής απαγορεύθηκε για λόγους δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πρωτεύουσας, κατά το χρονικό διάστημα από 09.00 ώρα της Τρίτης 09 Οκτωβρίου 2012 μέχρι και την 22.00 ώρα της ιδίας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στην περιοχή της Πόλεως Αθηνών που περικλείεται από τις οδούς – Λεωφόρους:
Β. Σοφίας (από τη συμβολή της με την Ακαδημίας) – Ακαδημίας – δεξιά Κανάρη – συνέχεια Πατριάρχου Ιωακείμ – αριστερά Μαρασλή – δεξιά Δεινοκράτους – αριστερά Αριστοδήμου – δεξιά Αθηναίων Εφήβων – συνέχεια Κόνιαρη – δεξιά Τσόχα – αριστερά Σούτσου Δ. – συνέχεια Πανόρμου
– αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – αριστερά Καπετάν Χρονά – δεξιά Βλαχάκη – δεξιά Μεσογείων – αριστερά Μιχαλακοπούλου – αριστερά Διονυσίου Αιγηνίτου – δεξιά Ποταμιανού Ηλία – συνέχεια Ίωνος Δραγούμη – αριστερά Β. Αλεξάνδρου – δεξιά Ευφρονίου – αριστερά Σπ. Μερκούρη – δεξιά Ευτυχίδου – Πλατεία Πλαστήρα – δεξιά Αρχιμήδους – δεξιά Μ. Μουσούρου – δεξιά Αρδηττού – αριστερά Β. Όλγας (μέχρι τη συμβολή της με τη Β. Αμαλίας), ως και κατά μήκος των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

H ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ πάντως ανακοίνωσαν αμέσως μετά ότι τα συλλαλητήρια θα γίνουν κανονικά
«Καταγγέλλουμε τις αστυνομικές απαγορεύσεις, την επίδειξη πυγμής, την αστυνομική βία, τις παρεμβάσεις των ΜΑΤ, τους τραυματισμούς και τις συλλήψεις απεργών και συνδικαλιστικών στελεχών, οι οποίες στοχεύουν να ακυρώσουν τα δημοκρατικά μας δικαιώματα», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.
Η Συνομοσπονδία διευκρινίζει ότι «τα συνδικάτα μαζί με ολόκληρη την κοινωνία θα δώσουν δυναμική και αγωνιστική απάντηση στα σχέδια της Μέρκελ και των ευρωπαίων ισχυρών που επιβάλλονται από τους δανειστές και υιοθετούνται από την κυβέρνηση».
ΠΑΣΟΚ
«Η σχεδόν γενική και απόλυτη απαγόρευση των συγκεντρώσεων αύριο, λόγω της επίσκεψης της κυρίας Μέρκελ, δεν μας βρίσκει σύμφωνους», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Φώφη Γεννηματά.
ΔΗΜΑΡ
Την αντίθεσή της στο μέτρο αυτό εκφράζει ανοικτά η Δημοκρατική Αριστερά, τονίζοντας ότι η σχετική ανακοίνωση «δεν συνιστά ψύχραιμη στάση απέναντι σε λαϊκές διαμαρτυρίες επειδή δίνει την εντύπωση γενικευμένης απαγόρευσης συναθροίσεων». Σημειώνει ακόμη ότι απαιτεί σοβαρότητα και σύνεση από όλες τις πλευρές.
ΣΥΡΙΖΑ
«Απαγόρευση από τη ΓΑΔΑ "υπαίθριων συναθροίσεων" αύριο στην Αθήνα, πλην Συντάγματος-Ομόνοιας. Πρωτοφανές κρεσέντο αυταρχισμού. Γύψος τρικολόρ;», σχολιάζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.
ΠΑΜΕ
«Η επίδειξη πυγμής που επιχειρεί να δείξει η κυβέρνηση μπροστά στο ερχομό της Μέρκελ στη χώρα μας, για να προστατεύσει τους εκπροσώπους των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, την κερδοφορία τους απαγορεύοντας τις διαδηλώσεις δεν θα περάσει», παρατηρεί το ΠΑΜΕ και καλεί σε μαζική και μαχητική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνει στην Ομόνοια στις 13.00.
ΚΚΕ
Με το σύνθημα «Μπλόκο στα μέτρα» η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, καλεί τους εργαζόμενους και το λαό σε μεγάλες κινητοποιήσεις εναντίον της κυβέρνησης Σαμαρά και κατά της επίσκεψης Μέρκελ.
Παράλληλα ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ) καλεί την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής να ανακαλέσει άμεσα την γενική απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων και πορειών στο κέντρο της Αθήνας καθώς όπως επισημαίνει παρόμοιες απαγορεύσεις, πλέον του ότι «παραπέμπουν σε άλλες εποχές», παραβιάζουν το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).
Χιλιάδες αστυνομικοί στην Αθήνα
Πάνω από 7.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας και στην περιοχή που θα βρίσκεται η κ. Μέρκελ, ενώ από σήμερα το βράδυ θα απαγορευτεί η στάση και η στάθμευση στις οδούς Καραολή Δημητρίου και Υψηλάντου που βρίσκεται η γερμανική πρεσβεία.
Περιμετρικά του ξενοδοχείου που θα βρίσκεται η Άγκελα Μέρκελ και η συνοδεία της θα υπάρχουν ελεύθεροι σκοπευτές, ενώ σε ετοιμότητα θα βρίσκονται σκάφη του λιμενικού και βατραχάνθρωποι για την περίπτωση που η γερμανική αυτοκινητοπομπή περάσει από την παραλιακή.
Τα συλλαλητήρια
Παρά όμως την απαγόρευση και τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ καλούν σε παναττική 3ωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00 και σε συμμετοχή στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν στις 13:00 στο Σύνταγμα και στην Ομόνοια.
Στο συλλαλητήριο θα συμμετάσχουν και οι λιμενεργάτες, οι οποίοι κήρυξαν στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας. Η προσυγκέντρωση της Ένωσης Λιμενεργατών θα γίνει στις 12:30 στο σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά.

Επίσης, η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) θα συμμετάσχει στα συλλαλητήρια, κηρύσσοντας στάση εργασίας από τις 12 μέχρι το πέρας του ωραρίου.
Τη συμμετοχή της στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ ανακοίνωσε και η ΟΜΕ-ΟΤΕ, καλώντας όλους τους εργαζόμενους του Ομίλου ΟΤΕ να συμμετάσχουν δυναμικά στην τρίωρη στάση εργασίας και το συλλαλητήριο στις 13.00, με προσυγκέντρωση στη Σταδίου και Καραγιώργη Σερβίας, μπροστά στην Εθνική Τράπεζα.
Έξω από τη γερμανική πρεσβεία θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 6 το απόγευμα της Τρίτης οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
Στα πλαίσια των μέτρων της αστυνομίας έξω από τη Βουλή θα τοποθετηθούν κάγκελα, ο σιδερένιος φράχτης στη Βασιλίσσης Σοφίας και σε ετοιμότητα αναμένεται να είναι και οι υδροφόρες για τυχόν επεισόδια.
Από τις 12 το μεσημέρι το κέντρο της Αθήνας θα παραμείνει κλειστό, ενώ τις ώρες των διαδηλώσεων θα κλείσουν οι σταθμοί του Μετρό Ευαγγελισμός, Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ομόνοια.
Επίσης στη ΓΑΔΑ και στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης θα υπάρχουν εισαγγελείς, ενώ θα γίνονται προληπτικοί έλεγχοι και προσαγωγές.
Τέλος την ώρα που θα καταφθάνει στην Ελλάδα η καγκελάριος της Γερμανίας, θα ηχήσουν δοκιμαστικά οι σειρήνες πολέμου στο πλαίσιο της Τακτικής Άσκησης Άνευ Στρατευμάτων (ΤΑΑΣ).
to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου