Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Αλ. Παπαρήγα: «Μόνη λύση για το λαό η μονομερής διαγραφή του χρέους»

Αλ. Παπαρήγα: «Μόνη λύση για το λαό η μονομερής διαγραφή του χρέους»
Στην Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Συνάντηση στις Βρυξέλλες συμμετείχε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, από όπου τόνισε την σημασία της μονομερούς διαγραφής του χρέους καθώς οτιδήποτε άλλο συνιστά αναγνώρισή του και συνεπώς διαπραγμάτευση, που ισοδυναμεί με νέα μέτρα και νέα μνημόνια.

Η κυρία Παπαρήγα μίλησε επίσης για την ανάγκη διεκδίκησης από την πλευρά του λαού της αποδέσμευσης από την ΕΕ, ενώ προέβλεψε ότι η κρίση θα μεταφερθεί και στις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης και στην Κίνα, λόγω του οικονομικού νόμου της ανισόμετρης ανάπτυξης.

Αναφερόμενη στην Ελλάδα, η κυρία Παπαρήγα τόνισε ότι το παραδοσιακό δίπολο που υπήρχε ανάμεσα στο σοσιαλδημοκρατικό ΠαΣοΚ και την φιλελεύθερη αντικαταστάθηκε από ένα νέο το οποίο περιλαμβάνει την κεντροδεξιά από τη μία πλευρά και έναν αριστερό πόλο από την άλλη, στον
πυρήνα του οποίου κυριαρχεί ο ΣΥΝ, ενισχυμένος από στελέχη του μηχανισμού του ΠαΣοΚ και της σοσιαλδημοκρατίας, που μετακόμισαν προς τα εκεί. Η κυρία Παπαρήγα εκτιμά ότι ο κύριος όγκος αυτών των «μετακομίσεων» προέρχεται από μεσοστρώματα και εργαζόμενους του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Στόχος αυτού του νέου πολιτικού σκηνικού -το οποίο χαρακτήρισε επίσης «μεταβατικό»- είναι, κατά την κυρία Παπαρήγα, το «τσάκισμα» του κινήματος πριν τη μαζική του ανάπτυξη και το χτύπημα του ΚΚΕ.

Σύμφωνα με τη γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, οι διεργασίες δεν έχουν τελειώσει, καθώς ετοιμάζεται ένα νέο πολιτικό σκηνικό μεταβατικό ή και περισσότερο μόνιμο, προκειμένου να αναχαιτισθεί η ριζοσπαστικοποίηση, να «τσακιστεί» το κίνημα πριν ανακάμψει μαζικά, να χτυπηθεί με κάθε τρόπο το ΚΚΕ.

Σχολιάζοντας την Χρυσή Αυγή η κυρία Παπαρήγα την αποκάλεσε «ένα ναζιστικό, ρατσιστικό, εγκληματικό μόρφωμα, το οποίο συγκεντρώνει την κύρια αιχμή της δράσης του στο κυνήγι των μεταναστών, ιδιαίτερα Ασιατών, με ξυλοδαρμούς, δολοφονικές επιθέσεις, βιαιοπραγίες, εκβιασμούς και απειλές», ενώ τόνισε ότι «το εκλογικό του ποσοστό, ιδιαίτερα σε νεότερες ηλικίες, διαμορφώθηκε και από τα ψευδεπίγραφα συνθήματά του, καθώς εμφανίζεται ως αντισυστημικό κόμμα».

Πρόσθεσε δε ότι πίσω από τη Χρυσή Αυγή βρίσκονται μυστικές υπηρεσίες του κρατικού μηχανισμού, οι οποίες στοχεύουν στη διάλυση του εργατικού και του λαϊκού κινήματος κατά το πρότυπο των Ταγμάτων Εφόδου της χιτλερικής περιόδου. Εκτίμησε δε ότι έχει θύλακες στα σώματα ασφαλείας και στον στρατό, ενώ πρόσθεσε ότι η επίκληση του κινδύνου της από τα συστημικά κόμματα γίνεται μέσω της θεωρίας των «δύο άκρων» που την εξισώνει με το ΚΚΕ.
TO BHMA online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου