Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Εφικτοί οι στόχοι του 2013 για την Ελλάδα


Εφικτοί οι στόχοι του 2013 για την Ελλάδα

Πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα «πιάσει» τους στόχους για το 2013 εμφανίστηκε από το Τόκιο το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γεργκ Ασμουσεν.
«Οι ελληνικές αρχές πρέπει να αποδείξουν ότι μπορούν να συνεχίσουν να τηρούν τις δεσμεύσεις τους. Βλέπουμε ελπιδοφόρα μηνύματα ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι για το επόμενο έτος μπορούν να επιτευχθούν» τόνισε ο Γερμανός αξιωματούχος της ΕΚΤ, κατά τον οποίο οι μεταρρυθμίσεις για την παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ είναι ο καλύτερος τρόπος για την Αθήνα για να εξέλθει από την κρίση χρέους.
Το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης των ελληνικών ομολόγων που κατέχει η ευρωτράπεζα απέκλεισε στο μεταξύ το μέλος του διευθυντηρίου της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ, μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Die
Welt.
«Εάν οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης συμφωνήσουν να δώσουν στην Ελλάδα περισσότερο χρόνο, θα πρέπει οι ίδιες να δουν πού θα βρουν τα απαιτούμενα χρήματα για αυτό» δήλωσε σχετικά και προσέθεσε ότι η ΕΚΤ ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της, διασφαλίζοντας ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες, εφόσον εκείνες είναι φερέγγυες και μπορούν να προσφέρουν επαρκείς εγγυήσεις.
«Καμπανάκι» στους Ευρωπαίους ηγέτες να αναλάβουν άμεσα δράση για την επίλυση της κρίσης χρέους και την αποκατάσταση του τραπεζικού συστήματος, χτύπησε ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ Ανχελ Γκουρία.
«Το πιο επείγον θέμα είναι η κρίση στην Ευρωζώνη» είπε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει όμως αναφερόμενος στα σκληρά μέτρα λιτότητας που πήραν οι κυβερνήσεις της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Πορτογαλίας: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε τις μεγάλες προσπάθειες που έκαναν κάποιες εθνικές κυβερνήσεις. Αλλά είναι ώρα να ''μεταφράσουμε'' τις δεσμεύσεις σε δράσεις».
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου