Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Το τέλος του διλήμματος

 

Ευρώ ή δραχμή; Ενιαία οικονομική ένωση ή Ελλαδίτσα; Το δίλημμα των εκλογών ήταν πλαστό. Έληξε νωρίς, βουβά. Την ημέρα του Ζαππείου, τρεις ημέρες πριν τις εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας το ήξερε. Δεν υπήρχε διαζευκτικό «ή».
Το μεσημέρι της 13ης Ιουνίου η γραμμή είχε αλλάξει. Ο αρχηγός του Σύριζα ήταν διαφορετικός. Άνετος, όμορφος, κοντοκουρεμένος και χαμογελαστός. Ήταν ο νικητής στα φλας των δεκάδων φωτορεπόρτερ από όλα τα ελληνικά και ξένα δίκτυα, στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, στην αναμονή των άλλων πολιτικών. Ενας winner νέος.
Η ομιλία του δεν είχε νόμισμα. Το ίδιο και οι τοποθετήσεις των «οικονομικών» στελεχών του εκείνων των ημερών. Το εύρημα για προσέλκυση ψήφου έκανε τον κύκλο του αφού πρώτα φρόντισε να μαζέψει αρκετούς.
Όταν αλλάζει η πραγματικότητά σου, όταν χάνεις λεφτά, πασκίζεις να σώσεις τον οικογενειακό κορβανά. Ποιος νοιάζεται πώς.
Τρεις μήνες από τότε, η κυβέρνηση έχει άλλον πρωθυπουργό, μεγαλύτερο κι ασχημότερο. Το φρέσκο αγόρι που θα ‘κανε την αλλαγή έπαψε να βγάζει γλώσσα στους «μπαμπάδες» του. Η αυθάδεια του ρόκερ γέρασε πρόωρα. Όσοι πιστοί προσήλθαν, δεν γοητεύτηκαν απ’ αυτόν αλλά από τη βολή της συγκυρίας.
Το σύνθημα ξεφούσκωσε κι ενόψει ΔΕΘ τίποτα δεν εμπνέει. Όλα για τον πεπαλαιωμένο συμβολισμό. ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, σύντροφοι και τροϊκανοί.
Κάπως σαν τους περισσότερους νεαρούς της βουλής των εφήβων. Μπαίνουν ορμητικοί, ισοπεδωτικοί, αμφισβητίες και στο τέλος πιθηκίζουν τους μεγάλους βουλευτές κατακεραυνώνοντάς τους με τα κλεμμένα από τους ίδιους ύφος, φλυαρία και κλισέ.
protagon.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου