Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

«Αρχίζουμε από την επιμήκυνση»

Τόσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος όσο και ο Φώτης Κουβέλης δήλωσαν ότι η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και πάντα στο πλαίδιο της προγραμματικής σύγκλισης των τριων κομμάτων. Μάλιστα ο Φώτης Κουβέλης έσπευσε να απαντήσει στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι η κυβέρνηση ήδη θέτει το πλάισιο της επαναδιαπραγμάτευσης. Και ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε ότι ήδη έχει τεθεί θέμα επιμήκυνσης στη διαδικασία δημοσιονομικής προσαρμογής. «Θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για την αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης» είπε ο Ευ. Βενιζέλος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου προανήγγειλε νέα συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων στα μέσα της επόμενης εβδομάδας «στην οποία θα εξειδικευτούν οι ενέργειες για να επανέλθει σε τροχιά το οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας».
Ο κ. Κεδίκογλου ρωτήθηκε επίσης για το πότε θα τεθεί επισήμως το αίτημα για επιμήκυνση, αλλά και εκείνος δεν έδωσε απάντηση. «Ο κοινος στόχος της επαναδιαπραγμάτευσης θα επιτευχθεί» είπε.
«Η ενημέρωση του Πρωθυπουργού και των δύο πολιτικών αρχηγών από τον υπουργό οικονομικών για τα αποτελέσματα του Εurogroup επικεντρώθηκε στις βασικές πρωτοβουλίες και προϋποθέσεις, που πρέπει να υπάρξουν για να επιτευχθεί ο κοινός στόχος της επαναδιαπραγμάτευσης.
»Παράλληλα, υπογραμμίστηκε η πολιτική βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει με αποφασιστικότητα πάνω στους άξονες της προγραμματικής σύγκλισης. Μετά την ενημέρωση συζητήθηκαν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν από ελληνικής πλευράς για να προχωρήσει ή να επανέλθει σε τροχιά το οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας.
»Ο Πρωθυπουργός ζήτησε να γίνει νέα συνάντηση την επόμενη βδομάδα, στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, για να εξειδικευθούν ακόμη περισσότερο οι ενέργειες αυτές» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν οι «ενστάσεις» που φέρεται να διατύπωσε το ΠΑΣΟΚ για τον τρόπο με τον οποίο τοποθετείται ο Γ. Στουρνάρας απέναντι στους εταίρους. Πάντως ο κ. Βενιζέλος έσπευσε με ανακοίνωση του να ξεκαθαρίσει ότι δεν υπονομεύει τον υπουργό Οικονομικών. «Επέμεινα και επιμένω στην ανάγκη να συγκροτηθεί και να λειτουργήσει το ταχύτερο η Εθνική Ομάδα
Διαπραγμάτευσης. Γι' αυτό το λόγο είχα ζητήσει συνάντηση των τριών αρχηγών με τον υπουργό Οικονομικών πριν αυτός μεταβεί στις Βρυξέλλες και πάντως αμέσως μετά την επιστροφή του».
Το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ
«Η σημερινή συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών πραγματοποιείται υπό τη σκιά των νέων μέτρων 3 δις που θα πρέπει άμεσα να αποφασίσει η κυβέρνηση. Λίγες μόνο μέρες μετά τις εκλογές, ζούμε ξανά το ίδιο σκηνικό που εκτυλίχτηκε τα δύο προηγούμενα χρόνια, το μαρτύριο της σταγόνας, όπου τους εκβιασμούς για μη καταβολή των δόσεων, διαδέχονται κάθε φορά νέα μνημονιακά μέτρα, τα οποία εκτροχιάζουν την οικονομία και χαντακώνουν την κοινωνία» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Αποδεικνύεται περίτρανα ότι τα περί διαπραγμάτευσης του μνημονίου ήταν άλλο ένα συνειδητό ψέμα, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της προεκλογικής προπαγάνδας των κομμάτων. Τα τρία κόμματα της κυβέρνησης δεν σέβονται την εντολή του ελληνικού λαού για αλλαγή της εφαρμοζόμενης πολιτικής, ακολουθώντας πιστά τον αδιέξοδο και καταστροφικό δρόμο των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου»
protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου