Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Βολές ΣΥΡΙΖΑ κατά Βρετανίας μετά τις δηλώσεις Κάμερον


thumb
«Πολιτικά και διπλωματικά απαράδεκτη» χαρακτήρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλής τη δήλωση του Ντέιβιντ Κάμερον σχετικά με την πρόθεση της Μεγάλης Βρετανίας να κλείσει τα σύνορά της στους Έλληνες πολίτες μετά από ενδεχόμενη έξοδο της χώρας μας από το κοινό νόμισμα.
Ο κ. Κουρουμπλής κατηγόρησε τη Μεγάλη Βρετανία ότι «φιλοξενεί στο έδαφός της την έδρα του κερδοσκοπικού τραπεζικού συστήματος που αποτελεί τον πυρήνα δημιουργίας των προβλημάτων που βιώνουν καταστροφικά οι ευρωπαϊκές χώρες και ιδιαίτερα η Ελλάδα».
Όπως είπε, ο κ. Κάμερον «θα όφειλε να προβεί σε σχετικές διορθωτικές κινήσεις στο εσωτερικό της χώρας του προτού προβεί, με απαράμιλλη ομολογουμένως ευκολία, σε διαλυτικές των ευρωπαϊκών δεσμών δηλώσεις».
Ο κ. Κουρουπλής κάλεσε την κυβέρνηση να «προχωρήσει σε όλες τις προβλεπόμενες διπλωματικές κινήσεις» σημειώνοντας πως οι δηλώσεις του κ. Κάμερον «πλήττουν τόσο την αξιοπρέπεια της χώρας μας, όσο και την αρχή της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών που συνιστά έναν εκ των θεμέλιων λίθων της ευρωπαϊκής ενοποίησης».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επενθύμισε τον κ. Κάμερον τους αγώνες των Ελλήνων κατά τους δύο παγκοσμίους πολέμους, στο πλευρό της Μ. Βρετανίας και μάλιστα «με τεράστιο τίμημα».
Τέλος, ο κ. Κουρουπλής διερωτήθηκε με αρκετή ειρωνία: «Μήπως τα ελληνικά μουσεία στολίζονται από κλεμμένα έργα υψηλής πολιτιστικής αξίας και ως εκ τούτου ο κ. Κάμερον αισθάνεται ότι μπορεί να απευθύνεται με αυτό τον τρόπο στη χώρα μας;».

to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου