Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει ειλικρινά την κυβέρνηση

Μόνη πρακτική λύση είναι η συγκρότηση κυβέρνησης στην οποία θα μετάσχουν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, δήλωσε ο Βαγγέλης Βενιζέλος, σημειώνοντας ότι μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης θα έχει σχηματιστεί κυβέρνηση. Το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει ειλικρινά την κυβέρνηση και θα μετάσχει με τον πιο ωφέλιμο τρόπο, πρόσθεσε. Ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι το πρωί της Τετάρτης θα συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ για να εξειδικεύσει τον τρόπο συμμετοχής του κόμματος στην κυβέρνηση.

Το κρισιμότερο ζήτημα δεν είναι η σύνθεση της κυβέρνησης, αλλά η εθνική διαπραγματευτική ομάδα, τόνισε ο Βαγγέλης Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι η άρνηση συμμετοχής του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση δεν θα έπρεπε να εμποδίζει τη συμμετοχή του στην εθνική διαπραγματευτική ομάδα.
Σχόλιο ΣΥΡΙΖΑ

Για αλλεπάλληλες πολιτικές «μπλόφες» που δεν έχουν κανένα πολιτικό περιεχόμενο και αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη, κάνουν λόγο κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να συγκροτηθεί διαπραγματευτική ομάδα με τη συμμετοχή και του Αλέξη Τσίπρα.
Από την στιγμή που η υπό συγκρότηση κυβέρνηση συνεργασίας με τη συμμετοχή της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ διαθέτει συντριπτική πλειοψηφία στη Βουλή, έχει και την απόλυτη ελευθερία κινήσεων και τη δυνατότητα να διαπραγματευθεί.
Υπό το πρίσμα αυτό, τονίζουν οι ίδιες πηγές, οι συνεχείς προτάσεις του κ. Βενιζέλου δεν έχουν τόσο σχέση με την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, αλλά με τις εσωτερικές ισορροπίες στο ΠΑΣΟΚ ή τη ΔΗΜΑΡ σε ό,τι αφορά τον κ. Κουβέλη.
Σύσκεψη στο ΠΑΣΟΚ
Σχεδόν τρεις ώρες διήρκεσε στην Ιπποκράτους το απόγευμα της Τρίτης η σύσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλου με τη ομάδα των «επτά» (Κ. Σκανδαλίδης, Μ. Ανδρουλάκης, Α.
Διαμαντοπούλου, Μ. Χρυσοχοϊδης, Αν. Λοβέρδος, Π. Ευθυμίου και Ν. Ανδρουλάκης), για το θέμα της συμμετοχής του κόμματος στην κυβέρνηση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συζήτηση περιεστράφη κυρίως γύρω από το προγραμματικό πλαίσιο που θα πρέπει να συμφωνηθεί μεταξύ των τριών κομμάτων. Για το θέμα των προσώπων ακούστηκαν όλες οι απόψεις, αλλά τελικώς ο κ. Βενιζέλος «εξουσιοδοτήθηκε» να χειριστεί το θέμα.
TA NEA online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου