Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Μειώνεται η εμπιστοσύνη των Γερμανών στο ευρώ


Μειώνεται η εμπιστοσύνη των Γερμανών στο ευρώ

Από δημοσκόπηση κατά παραγγελία της «Welt» προκύπτει, ότι η πλειοψηφία των γερμανών πολιτών δυσανασχετεί με το κοινό νόμισμα, αλλά δεν θέτει υπό αίρεση την ύπαρξή του.
Τα βασικά στοιχεία του ρεπορτάζ:
«Λόγω της ανασφάλειας στην Ελλάδα και της οξείας κρίσης χρεών στην Ισπανία αυξάνεται στη Γερμανία η δυσαρέσκεια για το ευρώ. Ποσοστό της τάξης του 55% των γερμανών πολιτών, σε δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε μόλις τον Ιούνιο, εκφράζει την πεποίθηση ότι θα ήταν καλύτερο για τη Γερμανία να είχε διατηρήσει το γερμανικό μάρκο. Το ποσοστό αυτό εμφανίζεται αυξημένο κατά 9 μονάδες σε σχέση με δημοσκόπηση της Infratest Dimap για την εκπομπή Tagesthemen του ARD και για τη Welt, τον περασμένο Νοέμβριο. Περίπου το ίδιο ποσοστό ερωτηθέντων (53%) βλέπουν στο κοινό νόμισμα μειονεκτήματα και για τους ίδιους προσωπικά».
«Συνολικά ποσοστό 78% των Γερμανών δηλώνουν ανήσυχοι και θεωρούν ότι η κρίση δεν έχει ακόμη δείξει το χειρότερο πρόσωπό της. Οκτώ στους δέκα είναι πεπεισμένοι ότι η κρίση θα έχει επιπτώσεις και στο εισόδημα και την περιουσία τους, ενώ ο ένας στους τέσσερις φοβάται για αισθητές απώλειες. Ποσοστό της τάξης του 56% ανησυχεί συγκεκριμένα για τις καταθέσεις του».
«Την ίδια στιγμή οι περισσότεροι, όπως και κατά το παρελθόν, θεωρούν ότι τα προβλήματα μπορούν

να αντιμετωπιστούν. Επτά στους δέκα ερωτηθέντες υποστηρίζουν ότι το κοινό νόμισμα θα επιβιώσει κι ότι θα εξακολουθεί να υπάρχει σε μερικά χρόνια».
TO BHMA online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου