Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Ο Ομπάμα θέλει την Ελλάδα στην ευρωζώνη - Η Μέρκελ θέτει προϋπόθεση, το Μνημόνιο

Ο Ομπάμα υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη,  Η Μέρκελ θέτει ως προϋπόθεση, το ΜνημόνιοΑναγνωρίζει τις θυσίες που έχουν κάνει οι Έλληνες, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρκα Ομπάμα, αλλά προειδοποιεί ότι «πιθανόν οι δυσκολίες θα αυξηθούν» αν φύγει η χώρα από την Ευρωζώνη. Με το βλέμμα στραμμένο στις αμερικάνικες εκλογές, ο Αμερικανός πρόεδρος, καταβάλλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να ηρεμήσει η οικονομική κρίση στην Ευρώπη, προκειμένου να μην επηρεαστεί αρνητικά η οικονομία και οι πιθανότητες επανεκλογής του.
Ο Μ. Ομπάμα, με σημερινές του δηλώσεις υποστήριξε ότι οι Ευρωπαίοι έχουν στα χέρια τους λύσεις με την ανακεφαλαιοποίηση των αδύναμων τραπεζών να είναι μία από αυτές. Εκτιμά δε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες συζητούν προς αυτή την κατεύθυνση και ότι αυτό πρόκειται για ένα καλό βήμα. «Είναι δύσκολες λύσεις, αλλά είναι λύσεις», τόνισε, προσθέτοντας ότι «εν τέλει οι αποφάσεις είναι στα χέρια των Ευρωπαίων ηγετών και ευτυχώς αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάσταση και την επείγουσα ανάγκη να δράσουν». Σημείωσε δε, ότι η Ευρώπη θα έχει την υποστήριξη των ΗΠΑ, στην κατεύθυνση αυτή.
Η Γερμανίδα Καγκελάριος
Νέα αυστηρή προειδοποίηση από το Βερολίνο. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας, Τζον Κι, η Αγκελα Μέρκελ έθεσε καθαρά ως προϋπόθεση για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, την πιστή τήρησ των δεσμεύσεών της
«Η Ελλάδα οφείλει να σεβαστεί τις διεθνείς δεσμεύσεις της για λιτότητα, προκειμένου να παραμείνει στην ευρωζώνη», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ από τη Νέα Ζιλανδία,
προσθέτοντας:
«Πάντα λέγαμε ότι ευχόμαστε, η Ελλάδα να παραμείνει μέλος της ζώνης του ευρώ. Προϋπόθεση γι' αυτό είναι να σεβαστεί η επόμενη κυβέρνηση το μνημόνιο, που έχει υπογραφεί με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», όπως «έχει ειπωθεί σε όλα τα ελληνικά κόμματα. Το Μνημόνιο είναι, για να το πω έτσι, η βάση για μια επιτυχή εξέλιξη», υπογράμμισε.
eklogika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου