Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει τα πάντα για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ, λέει ο Tσίπρας στο Spiegel

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει τα πάντα για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ, λέει ο Tσίπρας σε συνέντευξή του στο Spiegel «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει τα πάντα ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να διατηρήσει το ευρώ» διαβεβαιώνει ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο γερμανικό Spiegel.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει στη συνέντευξη, που θα δημοσιευτεί τις επόμενες ημέρες αλλά τμήματά της προδημοσίευσε η Deutsche Welle, ότι: «Δεν είμαστε αντίθετοι στις μεταρρυθμίσεις, λέμε μόνο ότι η λιτότητα απέτυχε» και επισημαίνει ότι «Αν συνεχιστούν οι πιέσεις και οι εκβιασμοί, με ένα πρόγραμμα λιτότητας το οποίο τόσο έκδηλα έχει αποτύχει, τότε η Ελλάδα σύντομα δεν θα είναι πράγματι σε θέση να πληρώσει τους πιστωτές της».
«Σε αυτήν την περίπτωση», λέει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «θα πάμε σε στάση πληρωμών, στην οποία θα μας έχουν κατά κάποιον τρόπο εξαναγκάσει να πάμε. Κάτι τέτοιο θα καταστεί επικίνδυνο όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για ολόκληρη την ευρωπαϊκή οικονομία». Και εξηγεί: «Τα οικονομικά συστήματα όλων των χωρών είναι σήμερα τόσο στενά συνυφασμένα, ώστε να μην μπορεί κανείς να περιορίσει γεωγραφικά την κρίση. Είναι πρόβλημα όλων των χωρών και όλων των οικονομιών».

Οι συγκεκριμένες αναφορές του κ. Τσίπρα ξεκίνησαν από ερώτηση του γερμανού δημοσιογράφου :«Όταν ξανάρθετε στο Βερολίνο ίσως να είστε Πρωθυπουργός. Θα είναι τότε ακόμα η Ελλάδα μέλος της Ευρωζώνης;».

«Φυσικά, θα κάνουμε τα πάντα, ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να διατηρήσει το ευρώ» απάντησε ο κ. Τσίπρας, λέγοντας πως «καταβάλλουμε προσπάθειες να πείσουμε τους ευρωπαίους εταίρους μας ότι είναι και δικό τους συμφέρον να σταματήσουν επιτέλους τις υπαγορεύσεις λιτότητας. Χρειαζόμαστε μια πολιτική, που δεν θα καταστρέφει την ελληνική οικονομία, αλλά θα επιτρέψει και πάλι να
υπάρξει ανάπτυξη. Αν δεν αλλάξει η γραμμή της λιτότητας, η συνέπεια θα είναι η πλήρης καταστροφή της ελληνικής οικονομίας. Και κάτι τέτοιο θα σήμαινε πραγματικό κίνδυνο για το ευρώ».
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο κ. Τσίπρας χαρακτηρίζει «φορέα ελπίδας» τον νέο πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.
eklogika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου