Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Επίθεση εξαπέλυσε η Αλέκα Παπαρήγα κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας

Επίθεση εξαπέλυσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας ΔημοκρατίαςΣε καμία άλλη διακυβέρνηση στο έδαφος της εξουσίας των μονοπωλίων δεν μπορεί να πάρει μέρος το ΚΚΕ, όπως ανέφερε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Μιλώντας σε μέλη της ΚΝΕ, η κ. Παπαρήγα τόνισε πως είτε με κυβέρνηση ΝΔ, είτε με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, «από άλλους δρόμους», ο λαός θα απογοητευθεί και η κατάσταση θα γίνει ακόμα πιο συντηρητική. Σημείωσε, μάλιστα, πως η απογοήτευση από μία κυβέρνηση αριστερής κατεύθυνσης θα είναι μεγαλύτερη, ενώ προειδοποίησε πως στις εκλογές της 17ης Ιουνίου θα γίνει προσπάθεια αποδυνάμωσης του ΚΚΕ.
Αναφερόμενη στο ενδεχόμενο κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως «μια τέτοια κυβέρνηση για την οποία προσφέρεται και ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει χρόνο στην αστική τάξη και τους συμμάχους της να αναμορφώσουν το σύστημα με την παλιά συνταγή». Μιλώντας για τη Νέα Δημοκρατία, υπογράμμισε πως ο στόχος του προέδρου της, Αντώνη Σαμαρά, είναι να τσακιστεί το κίνημα και για αυτό τον λόγο πολιτεύεται «σκληρά αντικομμουνιστικά», ενώ εκτίμησε ότι η «ΝΔ γλιστράει στον αντικομμουνισμό».
Σύμφωνα με την κ. Παπαρήγα, ο ΣΥΡΙΖΑ επικέντρωσε στο Μνημόνιο, τόνισε, δε, πως κατάργηση του Μνημονίου και ΕΕ είναι ασυμβίβαστα. Διερωτήθηκε μάλιστα τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν το ΚΚΕ καταθέσει νομοσχέδιο για την κατάργηση των Μνημονίων. Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως το ΚΚΕ θα στηρίξει σχέδιο νόμου του ΣΥΡΙΖΑ με την ίδια κατεύθυνση, αλλά εξέφρασε αμφιβολίες για το κατά πόσο αυτό μπορεί να γίνει. Όπως είπε, «δεν θα φέρει τίποτα, θα πάει πρώτα στην ΕΕ να διαπραγματευθεί και θα φέρει ως νομοσχέδιο την διαπραγμάτευση, δεν τους εμπιστευόμαστε, ο λαός να μην παρασυρθεί από πυροτεχνήματα». Όπως ανέφερε, το ΚΚΕ πρέπει να ενισχυθεί, γιατί σε κάθε άλλη περίπτωση ακόμα κι αν μια κυβέρνηση ακολουθήσει κάποιους «παράδρομους», τελικά θα οδηγηθεί στον πλήρη συμβιβασμό, «από τους πρώτους μήνες, αν όχι κι
από τις πρώτες μέρες», καθώς δεν θα μπορεί να αντισταθεί ούτε στην κυρίαρχη τάξη, ούτε στην ΕΕ.
Η κ. Παπαρήγα τόνισε πως το ΚΚΕ απευθύνεται σε εκείνους που δίστασαν να στηρίξουν το κόμμα, σε εκείνους που πίστεψαν σε μια λύση χωρίς την «σφραγίδα» του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και σε εκείνους που ενώ είχαν αποφασίσει να ψηφίσουν ΚΚΕ ήθελαν ταυτόχρονα την είσοδό του σε μια κυβέρνηση συνεργασίας και τόνισε ότι με επιχειρήματα πρέπει να πειστούν να επανακάμψουν. Όπως είπε, «στις 18 Ιουνίου, ο λαός πρέπει να είναι ετοιμοπόλεμος» και κάλεσε σε ενδυνάμωση του ΚΚΕ «στην Βουλή και στον λαό».
eklogika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου