Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Δίνουν τα χέρια Σαμαράς - Ντόρα


Το πολιτικό φλερτ, που κατά πάσα πιθανότητα θα καταλήξει σε... πολιτικό γάμο, δεν έχει μόνο φίλους αλλά και πολέμιους. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη ΝΔ υπάρχουν στελέχη που επισημαίνουν στον κ. Σαμαρά Το πολιτικό φλερτ, που κατά πάσα πιθανότητα θα καταλήξει σε... πολιτικό γάμο, δεν έχει μόνο φίλους αλλά και πολέμιους. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη ΝΔ υπάρχουν στελέχη που επισημαίνουν στον κ. Σαμαρά ότι με αυτές τις κινήσεις δεν θα έχει τα οφέλη που προσδοκά

Την επίσημη ανακοίνωση - επικύρωση της συνεργασίας της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμμαχίας αναμένουν πλέον στελέχη και των δύο κομμάτων, καθώς θεωρείται βέβαιη η απόφαση για κοινή κάθοδο στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία αφορά τη συνεργασία μεταξύ των δύο και όχι τη συγχώνευση (και άρα τη διάλυση) της Δημοκρατικής Συμμαχίας, κάτι που ζητούσε αρχικά ο κ. Σαμαράς.

Παράλληλα στους συνδυασμούς της ΝΔ -και σε εκλόγιμες θέσεις- θα τοποθετηθούν οι κ. Κοντογιάννης, Μαρκογιαννάκης και Αυγενάκης (στην Ηλεία, στα Χανιά και στο Ηράκλειο αντίστοιχα) και πιθανώς οι κ. Ζαφειριάδης και Οικονόμου, που πρώτευσαν στις τελευταίες εκλογές (σε Α' και Β' Αθηνών αντίστοιχα) αλλά δεν εξελέγησαν λόγω του συνολικού ποσοστού του κόμματός τους.

Ο κ. Σαμαράς φέρεται να έχει συμφωνήσει για τους τρεις πρώτους, που είναι, άλλωστε, και πρώην βουλευτές και να συζητά προς θετική κατεύθυνση για τους δύο στενούς συνεργάτες της κ. Μπακογιάννη. Η ίδια η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, αν και δεν έχει υπάρξει αίτημα από την πλευρά της, θεωρείται βέβαιον ότι θα τοποθετηθεί στη θέση του επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο
Επικρατείας της ΝΔ.

Συμφωνία έχει επέλθει και για την καταγραφή σε ένα μνημόνιο συνεργασίας των αρχών βάσει των οποίων θα υπάρξει η κοινή κάθοδος των εκλογών και οι λεπτομέρειες για το περιεχόμενο του κειμένου συζητήθηκαν στη νέα συνάντηση που είχαν το βράδυ της Πέμπτης ο κ. Γ. Μιχελάκης και ο κ. Κ. Μπακογιάννης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα τονίζεται η προσήλωση όλων στην ανάγκη προώθησης διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στον δημόσιο τομέα, στην επανα-διαπραγμάτευση όρων του Μνημονίου αλλά και στον σαφή φιλελεύθερο προσανατολισμό με κοινωνικό πρόσωπο της ΝΔ.

Το πολιτικό φλερτ, που κατά πάσα πιθανότητα θα καταλήξει σε? πολιτικό γάμο, μεταξύ της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμμαχίας δεν έχει μόνο φίλους αλλά και πολέμιους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη ΝΔ υπάρχουν στελέχη που αντιτίθενται στην επιστροφή της κ. Μπακογιάννη και επισημαίνουν στον κ. Σαμαρά ότι με αυτές τις κινήσεις δεν θα έχει τα οφέλη που προσδοκά.

Σε ιστοσελίδα που αρθρογραφούν πολικοί φίλοι του προέδρου της ΝΔ υπάρχουν τις τελευταίες ημέρες έντονα επικριτικά σχόλια για τον κ. Σαμαρά προσωπικά, ενώ παράλληλα έχουν και επιθετικά άρθρα κατά της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Χθες, σε άρθρο με τίτλο «Σκληρές αλήθειες» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «σε εκλογές πλήρους κατακερματισμού, οι νεοφιλελεύθεροι, όπως η Ντόρα και ο Μάνος, απέτυχαν παταγωδώς και η επιστροφή τους στο ''μαντρί' απλώς διαιωνίζει την πολιτική τους ύπαρξη και ''θολώνει'' περαιτέρω το προεκλογικό μήνυμα».
EΘΝΟΣ.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου