Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Δράση: Ναι σε φιλελεύθερο μέτωπο, αλλά «πόρτα» Μάνου στον Σαμαρά

Δράση,  Ναι σε φιλελεύθερο μέτωπο, αλλά «πόρτα» Μάνου στον ΣαμαράΤον πρόεδρό της ΣΤ. Μάνο εξουσιοδότησε η Δράση-Φιλελεύθερη Συμμαχία, προκειμένου να κάνει συνομιλίες για «την οργάνωση ενός φιλοευρωπαϊκού, μεταρρυθμιστικού μετώπου με άλλους μεταρρυθμιστές και φιλευρωπαϊστές πολιτικούς». Οι πρωτοβουλίες αυτές, ωστόσο, δεν πρέπει να αφορούν τις συνομιλίες στην πρόσκληση του προέδρου της ΝΔ καθώς ο κ. Μάνος σήμερα, έκλεισε την «πόρτα» σε αυτή την προοπτική.
«Είναι ευκολότερο και πιο λογικό να υπάρξει συνεργασία της Δράσης με τη Δημοκρατική Συμμαχία παρά με τη ΝΔ σε ενδεχόμενες νέες εκλογές» τόνισε σημειώνοντας ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Δημοκρατική Συμμαχία.
Ο κ. Μάνος, μιλώντας στον Real fm αναρωτήθηκε πόσο αξιόπιστη είναι η προσπάθεια του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά να συνενώσει την κεντροδεξιά, όταν ο ίδιος τη διέλυσε, διώχνοντας στελέχη. «Είναι τερτίπι της τελευταίας στιγμής μπροστά στην απελπισία των αποτελεσμάτων;». «Η λύση θα βρεθεί μέσα από το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ. Δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει απ' έξω. Είναι δύσκολη και δυσάρεστη δουλειά που πρέπει να γίνει στο ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Δράσης.
Η ανακοίνωση της Δράσης αναφέρει:
«Η Δράση-Φιλελεύθερη Συμμαχία, παραμένει πιστή στην προγραμματική της δήλωση να βοηθήσει πάση θυσία να κυβερνηθεί αποτελεσματικά η χώρα, προς τη σωστή κατεύθυνση, για το κοινό καλό.
H Κεντρική Επιτροπή της Δράσης, εξουσιοδότησε τον πρόεδρο κ. Στέφανο Μάνο, να χειριστεί τις συνομιλίες για την οργάνωση ενός φιλοευρωπαϊκού, μεταρρυθμιστικού μετώπου με άλλους μεταρρυθμιστές και φιλευρωπαϊστές πολιτικούς που θα μπορέσει να εκπροσωπήσει με μαχητικότητα και αξιοπιστία στο ενδεχόμενο εκλογών, τη μεγάλη πλειοψηφία των ελληνίδων και των ελλήνων που αποζητά την έξοδο από την κρίση, μέσα στην Ευρώπη, με κοινωνική γαλήνη, συντεταγμένα και
δημοκρατικά».
eklogika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου