Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Βενιζέλος: 400 εκατ. ευρώ έχει κερδίσει η Γερμανία από την ελληνική κρίση


thumb

«Ο Γερμανός φορολογούμενος επωφελείται από την καλή τοποθέτηση των χρημάτων που κάνει η κυβέρνηση του» δεδομένου ότι η Γερμανία «μπορεί να δανείζεται χρήματα σχεδόν χωρίς κόστος και στη συνέχεια, μας τα δανείζει έναντι ορισμένου επιτοκίου» επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε συνέντευξη που έδωσε στο «Der Spiegel».
«Με αυτόν τον τρόπο, η Γερμανία κέρδισε από την Ελλάδα περί τα 400 εκατομμύρια ευρώ τα δύο τελευταία χρόνια» πρόσθεσε ο Ευ.Βενιζέλος, σημειώνοντας πως η Ελλάδα δεν αποτελεί τη μεγαλύτερη εστία κρίσης στην ευρωζώνη, καθώς το χρέος της αντιπροσωπεύει μόνο το 2,5% του συνόλου του χρέους των κρατών μελών.
Παράλληλα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο περαιτέρω περικοπών και μέτρων προκειμένου να εκπληρωθούν οι όροι του προγράμματος βοήθειας.
Σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις αναγνωρίζει ότι πολλές από αυτές είναι επώδυνες και τονίζει πως χωρίς τη στήριξη του λαού, δεν θα μπορέσουν να εφαρμοστούν.
Ερωτηθείς για το εάν σκοπεύει να επαναδιαπραγματευθεί το πακέτο βοήθειας στην περίπτωση που γίνει πρωθυπουργός, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρει: «είμαστε πρόθυμοι να εφαρμόσουμε τους όρους, αλλά αυτοί οι όροι μπορούν και να προσαρμοστούν».
Στην ερώτηση εάν οι απαιτήσεις της τρόικας είναι υπερβολικές, ανέφερε πως η Ελλάδα οφείλει να δεχθεί τους όρους των εταίρων της δεδομένου ότι έκανε λάθη, επισήμανε ωστόσο ότι εάν είχαν εφαρμοστεί νωρίτερα, ορισμένα στοιχεία του δεύτερου πακέτου βοήθειας, όπως η απομείωση του χρέους και το μικρότερο κόστος για τόκους, «θα είχαμε τώρα προχωρήσει περισσότερο».
Αναφορικά με τη διενέργεια εκλογών ο Ευ.Βενιζέλος εκφράζει την ελπίδα να διενεργηθούν εντός
του Μαΐου, ενώ σχολιάζοντας την παραίνεση του Γερμανού Υποικ για αναβολή τους αναφέρει: «Ο καθένας στην ΕΕ σέβεται την κυριαρχία των κρατών. Η διοργάνωση εκλογών είναι ζήτημα εθνικής πολιτικής. Δεν χρειάζονται έξωθεν πιέσεις. Η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων αποδέχεται την αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων και θέλει να παραμείνει η χώρα μας στην ευρωζώνη».
to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου