Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Με την Αριστερά της ανατροπής στην εκλογική μάχη


thumb

περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας, μέλος Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Οι επερχόμενες εκλογές έχουν τεράστια πολιτική σημασία, εί­ναι οι πιο κρίσιμες από κατα­βολής ελληνικού κράτους. Γίνονται με­τά από δύο Μνημόνια και τοκογλυφικά δάνεια, ύστερα από δίχρονο και άγριο «κούρεμα με την ψιλή» όλων των εργα­τικών και λαϊκών δικαιωμάτων, πριν από την επερχόμενη νέα και κανιβαλική, αντιλαϊκή επίθεση. Επίθεση διαρκείας, με διαδοχικά πακέτα αντιλαϊκών μέτρων (το πρώτο τον Ιούνη, ύψους 12 δισ. ευρώ), που φέρνουν εφιαλτική ανεργία, φτώχεια, πείνα και εξαθλίωση.

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία θα κλη­θούν με την ψήφο τους να απαντήσουν σε πραγματικά διλήμματα και κρίσιμα ερωτήματα: Θα «νομιμοποιηθεί» και θα προωθηθεί η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - κεφαλαίου - Ε.Ε. - ΔΝΤ ή θα κα­ταδικαστεί ουσιαστικά και θα ανατρα­πεί; Θα αναμορφωθεί το πολιτικό σκη­νικό βαθύτερα νεοσυντηρητικά ή θα αλ­λάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί ριζικά προς τα αριστερά και θα συγκροτηθεί ένα συνολικό ανατρεπτικό «αντίπαλο δέ­ος» στην αστική πολιτική, με επαναστατι­κή προοπτική; Με ποιο Εργατικό Κίνημα και με ποια Αριστερά, μετά τις εκλογές, στους νέους αγώνες για να γίνουν αυτοί νικηφόροι και
αποτελεσματικοί;
Απέναντι στο εφιαλτικό δίλημμα «εξαθλίωση ή επιβίωση», η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τη συμμετοχή της στις εκλογές πα­λεύει, προτείνει και θα συμβάλει στα μεγάλα ζητούμενα των εργαζομένων και της νεολαίας:
Πρώτον: Σε ένα πανεργατικό - παλ­λαϊκό ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ της αντιλαϊκής επίθεσης κεφαλαίου - Ε.Ε. - ΔΝΤ και κάθε κυβερ­νητικού διαχειριστή της. Θεμέλια του μετώπου αποτελούν η ταξική ανασυ­γκρότηση του εργατικού και λαϊκού κι­νήματος ενάντια στον υποταγμένο συν­δικαλισμό και η Κοινή Δράση της Αριστεράς. Λέμε όχι στον καταστροφικό ενδοαριστερό «εμφύλιο», που εμποδίζει την ανατροπή της επίθεσης, λέμε ναι στον συντροφικό διάλογο μπροστά στους ερ­γαζόμενους.
Δεύτερον: Σε ένα αναγκαίο πρόγραμ­μα κοινής δράσης, εργατικής απάντησης και αριστερής διεξόδου από την κρίση. Με βασικά σημεία του: Ανατροπή της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου ΠΑ-ΣΟΚ - Ν.Δ. και κάθε διάδοχης διαχειρι­στικής κυβέρνησης του κεφαλαίου. Να καταργηθεί το Μνημόνιο διαρκείας, το Μεσοπρόθεσμο και όλοι οι εφαρμοστικοί νόμοι. Να καταργηθεί το Δημοσιο­νομικό Σύμφωνο της Ε.Ε. Έξοδος από το ευρώ και την ΟΝΕ, ρήξη και αποδέσμευ­ση από την Ε.Ε., το ΔΝΤ και το ΝΑΤΟ. Στά­ση πληρωμών και μονομερής διαγραφή του ληστρικού χρέους. Εθνικοποίηση τραπεζών, μεγάλων επιχειρήσεων και όσων κλείνουν, χωρίς αποζημίωση, με εργατικό λαϊκό έλεγχο. Ριζική μείωση στρατιωτικών δαπανών και εξοπλισμών. Αναδιανομή του πλούτου υπέρ των εργαζομένων. Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Να ακυρωθούν όλα τα χαράτσια. Να φορολογηθούν δραστικά το κεφάλαιο και οι χρηματοπιστωτικές συναλλαγές. Κατάργηση ΦΠΑ στα είδη λαϊκής ανάγκης. Απαγόρευση απολύσε­ων, κατοχύρωση των συλλογικών συμ­βάσεων, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, προστασία των ανέργων.
Τρίτον: Στο πολιτικό μέτωπο της ΑΝΑ­ΤΡΕΠΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ που επιβάλλουν ο στρατηγικός χαρακτήρας της επίθεσης, η ανάγκη ανατροπής της, η προγραμμα­τική και πολιτική ανεπάρκεια της ρεφορ­μιστικής και φιλο-Ε.Ε. διαχειριστικής Αριστεράς, οι βαθύτερες αναζητήσεις των εργαζομένων και της νεολαίας. Στο μέτωπο της Αντικαπιταλιστικής - Επα­ναστατικής - σύγχρονα Κομμουνιστικής Αριστεράς, που απαιτούν οι ανάγκες της ταξικής πάλης και η εποχή μας και που η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποτελεί πρώτο βήμα, κατάκτηση και πρόπλασμά του. Παλεύ­ουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να ανατρέψουμε την επίθεση, όχι για να ει­σπράξουμε εκλογικά από τα συντρίμμια που αφήνει στο πέρασμά της. Με αυτή τη λογική διεκδικούμε την πολιτική και εκλογική ενίσχυση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου