Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Μέρκελ: Καμία αλλαγή στο δεύτερο μνημόνιο


thumb

Απορρίπτει το ενδεχόμενο αλλαγών στο δεύτερο πακέτο για την Ελλάδα, η Γερμανία Καγκελάριος, καλωσορίζοντας ωστόσο την έγκρισή του από την ελληνική βουλή.
«Είναι πλέον καιρός να προχωρήσουν τα προγράμματα μεταρρυθμίσεων που πηγαίνουν πέρα από τις περικοπές» ανέφερε η Α.Μέρκελ.
«Αυτό δεν είναι μόνο για την εξοικονόμηση, είναι επίσης και για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και, πάνω από αυτό, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα βοηθήσει τους θεσμούς να συσταθούν καλύτερα» πρόσθεσε.
«Είναι σημαντικό για μας η Ελλάδα να έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στις αγορές το έτος 2020 με βιωσιμότητα του χρέους στο 120%» επισήμανε η Γερμανίδα Καγκελάριος.
Σχετικά με τα επώδυνα μέτρα που επιβλήθηκαν στην Αθήνα η Μέρκελ ανέφερε πως η ΕΕ, εξετάζει μέσα για την τόνωση της ανάπτυξης.
«Παρ' όλα αυτά, κάτι πρέπει να γίνει για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οριστικοποιούμε τώρα αυτό το πρόγραμμα» σημείωσε η Μέρκελ για την Ελλάδα.
Ερωτηθείσα σχετικά με την ανάγκη εφαρμογής ενός σχεδίου Μάρσαλ, η Μέρκελ τόνισε πως είναι ήδη διαθέσιμα τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία, ειδικά για τις μικρότερες επιχειρήσεις που αναζητούν κεφάλαια.
«Κάνουμε τα πάντα ώστε τα χρήματα να είναι διαθέσιμα για την ανάπτυξη, αλλά αυτά τα χρήματα πρέπει να φτάσουν στο σωστό μέρος και να ξοδευτούν με τον σωστό τρόπο» κατέληξε η καγκελάριος

to pontiki.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου