Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Απαραίτητο το ευρωομόλογο και η φορολόγηση των τραπεζών λέει ο Ηλίας Μόσιαλος

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι απαραίτητο θα θωρακιστεί με περισσότερα εργαλεία, όπως είναι το ευρωομόλογο, το χαμηλότερο επιτόκιο και η φορολογία επί των χρηματοοικονομικών συναλλαγών αλλά και με ενίσχυση του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης, τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος, με γραπτή του δήλωσε στην ιστοσελίδα real.gr.
Όπως αναφέρει, αυτό δεν σημαίνει ότι θα υπάρξει χαλαρότητα στο εσωτερικό της χώρας. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ελληνική κυβέρνηση θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της. Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε αιχμές κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, για τις θέσεις του περί ανάπτυξης λέγοντας ότι «η ανάπτυξη δεν δημιουργείται ούτε με βραχυπρόθεσμες πολιτικές, ούτε με επιχορήγηση αντιπαραγωγικών οικονομικών τομέων, ούτε με περαιτέρω μεγέθυνση του κράτους».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ελληνικό πρόβλημα θα λυθεί όταν «εισπράττουμε περισσότερα απ’ όσα ξοδεύουμε και δημιουργούμε πρωτογενές πλεόνασμα. Όταν αποκτήσουμε έναν παραγωγικό και ανταγωνιστικό δημόσιο τομέα και μια εξωστρεφή οικονομία που θα αντιστρέψει το σημερινό μοντέλο, όπου οι εισαγωγές είναι τριπλάσιες από τις εξαγωγές».
Enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου