Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Τα επεισόδια σε βάρος κυβέρνησης- ΠΑΣΟΚ, φέρνουν νέα κόντρα ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ

Αντιδημοκρατικές εξελίξεις, επωάζονται από τα συνεχιζόμενα επεισόδια σε βάρος των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και προαναγγέλλονται από τη νέα φραστική, βαρύτατη σε χαρακτηρισμούς, κόντρα, μεταξύ του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μ. Καρχιμάκη και του προέδρου της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρα.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ πυροδοτεί το μπάχαλο, κινείται ανάμεσα στα όρια του κοινοβουλευτισμού και του μπάχαλου», δήλωσε ο Μιχ. Καρχιμάκης, κατηγορώντας τον για «διγλωσσία» για «Γκοτζαμάνιδες χωρίς τρίκυκλα που επιδιώκουν να χυθεί αίμα» και ότι ο κ. Τσίπρας «το παίζει αρχιστράτηγος του μπάχαλου».
Για πρόθεση «εκτροπής» με στόχο «την εφαρμογή του άρθρου 48 του Συντάγματος "Περί Κατάστασης Πολιορκίας" με αναστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών», απαντά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης, ενώ o ΣΥΝ και ο Γραμματέας του Δ. Βίτσας, επικαλούνται βίντεο που διαψεύδει τους καταγγέλλοντες.
«Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αξιοποιεί τις επιθέσεις κατά βουλευτών του για να δικαιολογήσει τη βάρβαρη πολιτική του» υποστηρίζει το ΚΚΕ, ενώ τα άλλα κόμματα μιλούν για την αναγκαιότητα ομαλοποίησης του πολιτικού κλίματος. Και όλα αυτά, ενώ υπουργοί και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, δέχονται επιθέσεις, πλέον σχεδόν καθημερινά:
Φραστική επίθεση δέχθηκε ο βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ, Τάκης Αντωνακόπουλος, από αγανακτισμένο πολίτη στον Πύργο. Ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Τσώνης, βρέθηκε αντιμέτωπος με την οργή διαδηλωτών το βράδυ της Παρασκευής στη Λαμία, την ώρα που έβγαινε από κτίριο στην κεντρική πλατεία της πόλης και κατηγόρησε πρόσωπα από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Στην Κομοτηνή, κυκλοφόρησε αφίσα με τις φωτογραφίες βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, και το εξής κείμενο: «Θρακιώτη, αυτοί ψήφισαν το Μεσοπρόθεσμο Μνημόνιο! Ας Μην ξεχάσουμε τους Νενέκους του καθεστώτος». «Τις αφίσες τις υπογράφουμε εμείς» δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99,5 ο Κώστας Καραΐσκος, εκπρόσωπος της «Σπίθας». Στην Αλεξανδρούπολη κυκλοφόρησε άλλη αφίσα που έγραφε ότι καταζητούνται για «εγκλήματα κατά του λαού» και για «νομιμοποίηση κρατικής βίας» οι Γ. Ντόλιος, Όλγα Ρενταρή και Ελένη Τσιαούση. Το Σάββατο, ομάδα πολιτών στα Τρίκαλα
έγραψε συνθήματα στα πολιτικά γραφεία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ του νομού...
Η αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ
Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχ. Καρχιμάκης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, ισχυρίστηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «άλλα λέει στη Βουλή - ότι καταδικάζει - και άλλη κατεύθυνση δίνει υπογείως» και ανέφερε ότι τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστάτησαν σε προπηλακισμούς κατά μελών της κυβέρνησης και βουλευτών, όπως αυτή του κ. Τσώνη. Τους αποκάλεσε «Γκοτζαμάνηδες χωρίς τρίκυκλα. Επιδιώκουν να χυθεί αίμα. Έχουν γίνει η χαρά των ασύδοτων». Αργότερα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Καρχιμάκης κατήγγειλε ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ πυροδοτεί το μπάχαλο, κινείται ανάμεσα στα όρια του κοινοβουλευτισμού και του μπάχαλου. Υπονομεύει μέσα από αυτήν την τροφοδότηση, ομιλεί διπλή γλώσσα. Άλλα λέει μπροστά και άλλα υποκινεί κάτω από το τραπέζι». Μάλιστα, αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρα υποστήριξε ότι «η μοναδική του συμπεριφορά είναι να το παίζει αρχιστράτηγος του μπάχαλου και να δημιουργεί την ομπρέλα προστασίας σε όλους αυτούς τους ασύδοτους, που κινούνται εκτός ορίου και εκτός κανόνων».

Λίγο αργότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, κατέβασε τους τόνους λέγοντας ότι τα τελευταία κρούσματα βίας κατά πολιτικών δεν χαρακτηρίζουν το σύνολο του πολιτικού χώρου του ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτήρισε επιτακτική την ανάγκη να πάρουν όλα τα κόμματα ξεκάθαρη θέση απέναντι στα φαινόμενα βίας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Παπαδημούλης αναφερόμενος στην υπόθεση του Ν.Τσώνη, σημείωσε πως ο βουλευτής που υπέστη μια βίαιη επίθεση στη Λαμία αντί να κρύβεται να πάει στον Εισαγγελέα να κατονομάσει ποιοι τον χτύπησαν, να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης και αν βρεθεί ένας που να έχει σχέση οργανωτική, πολιτική με τον ΣΥΝ ή τον ΣΥΡΙΖΑ, «εγώ προσωπικά θα υποστηρίξω αμέσως, και είμαι σίγουρος ότι η ηγεσία θα το υποστηρίξει, τη διαγραφή του».
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης, εξέφρασε την ανησυχία ότι η κυβέρνηση οδηγείται κάτω από τις κοινωνικές αντιδράσεις στην εφαρμογή του άρθρου 48 του Συντάγματος Περί Κατάστασης Πολιορκίας με αναστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών.
Πάντως, ο Γραμματέας ΚΠΕ του ΣΥΝ, Δημ. Βίτσας, μιλώντας Βήμα 99,5 δήλωσε ότι «οι άνθρωποι που κατονόμασε, άσχετα αν είναι ή όχι μέλη του ΣΥΝ ή του ΣΥΡΙΖΑ φαίνονται και στο βίντεο, οπότε εγώ δεν μπορώ να το αρνηθώ. Συγχρόνως όμως πρέπει να πω ότι αυτούς που κατονόμασε στο βίντεο φαίνεται ότι κάνουν αλυσίδα και προφυλάσσουν τον κ. Τσώνη και όχι τον προπηλακίζουν... Λέω το εξής: Όποιος έχει να κάνει μια επώνυμη καταγγελία, την ίδια στιγμή θα πρέπει να άρει και τη βουλευτική του ασυλία για να μπορέσει και ο άλλος να του κάνει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση. Αλλά ξεκαθάρισα ότι δεν υπάρχει πρακτική βίας την οποία εμείς όχι να μην υιοθετούμε, αλλά την αποδοκιμάζουμε. Συγχρόνως λέμε ότι αυτό το σχέδιο ευνοεί θύλακες οι οποίοι μπορεί να προχωρήσουν σε προβοκάτσιες και σε αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις».
Η ΝΔ
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κληθείς να σχολιάσει τη στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ από το ΠΑΣΟΚ απάντησε «κανένα σχόλιο» και παρέπεμψε σε χθεσινή δήλωσή του για τα επεισόδια σε βάρος πολιτικών
Το ΚΚΕ
«Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αξιοποιεί τις επιθέσεις κατά βουλευτών του για να δικαιολογήσει τη βάρβαρη πολιτική του. Οι διάφορες ομάδες, εθνικιστικές, ακροδεξιές και άλλες που πρωτοστατούν ή συμμετέχουν εκμεταλλευόμενες την αυθόρμητη αγανάκτηση, κυρίως ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, παγιδεύουν τις λαϊκές συνειδήσεις σε μορφές εκτόνωσης που αξιοποιούνται πολύμορφα από το σύστημα. Ο στόχος είναι να εμποδιστεί η ριζοσπαστικοποίηση των λαϊκών συνειδήσεων, να αποτραπεί η συνάντηση της λαϊκής οργής κι αγανάκτησης με το οργανωμένο, ταξικό και εργατικό κίνημα».
Ο ΛΑΟΣ
«Υπό καθεστώς απειλών, προπηλακισμών και βίας είναι σίγουρο ότι η δημοκρατία βλάπτεται.
άποιοι επιμένουν σ' αυτό το κλίμα, ούτως ώστε να οδηγηθούμε σε εκλογές με φοβικά σύνδρομα και αντανακλαστικά».
Η Δημοκρατική Αριστερά

«Τα φαινόμενα βίας και οι προπηλακισμοί κατά πολιτικών δεν συνιστούν πολιτική αντιπαράθεση. Είναι απαράδεκτες ενέργειες, ξένες προς το δημοκρατικό λαϊκό κίνημα και εχθρικές προς την κουλτούρα της αριστεράς. Θυμίζουν σκοτεινές περιόδους της ελληνικής πολιτικής ζωής, όπου η αριστερά ήταν το θύμα ανάλογων επιθέσεων.
Όλες οι πολιτικές δυνάμεις χρειάζεται, χωρίς μισόλογα και υπεκφυγές, να καταδικάσουν τέτοιες αθλιότητες».

Η Δημοκρατική Συμμαχία
«Τις προσπάθειες δημιουργίας σκηνικού έντασης και διχασμού στην ελληνική κοινωνία, από οργανωμένες μειοψηφίες, οφείλουμε να τις καταδικάσουμε και να μην επιτρέψουμε να επικρατήσουν.
Οι επιθέσεις σε βουλευτές και η απρόκλητη βία, από τραμπούκους με φασίζουσες αντιλήψεις, βάλλουν ευθέως κατά της Δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού, οδηγώντας σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.
Η Δημοκρατία, δεν μπορεί να εκβιάζεται και δεν επιτρέπεται να υποκύπτει στις απειλές κανενός».
eklogika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου