Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Καρατζαφέρης: Δεν ψηφίζω- Είμαι έτοιμος να συζητήσω και να τα βρω με τη ΝΔ

«Δεν πρόκειται να ψηφίσω το Μνημόνιο Νο 2. Καλύτερα Εκλογές παρά μια ανεπαρκής κυβέρνηση», δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, υποστηρίζοντας ότι «η Ευρώπη δεν στηρίζει πια τον κ. Παπανδρέου», παρά μόνο ο Αμερικανός πρόεδρος. Επανέλαβε ότι είναι πρόθυμος να συζητήσει και «να τα βρεί» με τη ΝΔ αλλά «ακόμη και αν γίνει όμως αυτό, δεν φτάνει μόνον ο ΛΑ.Ο.Σ. με την ΝΔ. Χρειάζεται μια ευρύτερη πολιτική συναίνεση».
Ο κ. Καρατζαφέρης επιτέθηκε στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι «απέτυχε στο πρώτο και απλό, περιμένει κανείς πως θα επιτύχει τώρα στο δύσκολο που έρχεται; Το νέο Μνημόνιο το Νο 2 είναι πολύ σκληρότερο από το πρώτο. Είναι ότι χειρότερο μπορεί να μας συμβεί. Τους δώσαμε την ευκαιρία στο πρώτο να λειτουργήσουν σωστά και να σώσουν την Οικονομία μας. Κατασπατάλησαν αυτή την μοναδική ευκαιρία και βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πολύ σκληρό σενάριο. Πως να εμπιστευθώ για δεύτερη φορά μια ανεπαρκή Κυβέρνηση που σπατάλησε την πολύτιμη ευκαιρία που μας δόθηκε. Θα πω όχι στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Δεν πρόκειται να το ψηφίσω. Καλύτερα Εκλογές παρά μια ανεπαρκής κυβέρνηση.Την λύση θα την δώσει πια ο λαός ο οποίος θα μας υποδείξει μια Οικουμενική προσπάθεια. Εφόσον αποτύχαμε να συνεννοηθούμε μεταξύ μας θα το κάνουμε αυτή την φορά με εντολή του Ελληνικού λαού».

Άσκησε κριτική και στην πολιτική επιλογή του κ. Σαμαρά, υποστηρίζοντας: « Είναι πολύ διαφορετικό να πηγαίνουν στην Ευρώπη και τα 5 ελληνικά Κόμματα μαζί και να διεκδικούν καλύτερους όρους, παρά να πάει μόνος του κάποιος. Είναι άλλη η δυναμική. Βλέπετε πως και ο Φιγιόν σήμερα αυτό ζήτησε από τον κ. Σαμαρά. Χάσαμε αυτή την ευκαιρία και έχουμε απογοητεύσει την Ευρώπη».


Προσέθεσε ωστόσο ότι είναι « έτοιμος να συζητήσω και να τα βρω με την ΝΔ. Με την πολιτική όμως της Πολιτικής Άνοιξης δεν μπορώ να τα βρω. Αλλά θα το επαναλάβω. Ακόμη και αν γίνει όμως αυτό δεν φτάνει μόνον ο ΛΑ.Ο.Σ. με την ΝΔ. Χρειάζεται μια ευρύτερη πολιτική συναίνεση. Σε αυτόν τον αγώνα χρειάζονται όλοι και γιαυτό στην συγκεκριμένη στιγμή βλέπω πως οι Εκλογές θα έρθουν να δώσουν την λύση. Όσο αργούν, τόσο το χειρότερο».
eklogika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου