Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Ανοιχτός σε δημοψήφισμα

Μετά από έξι ώρες συνεδρίασης του άτυπου υπουργικού συμβουλίου, ο Γ. Παπανδρέου απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ενώ εξέφρασε την πρόθεσή του για τη διενέργεια δημοψηφισμάτων για τις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές που θα φέρει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα ώστε να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση.
Στην ομιλία του, ο πρωθυπουργός τόνισε την επιθυμία του για την επίτευξη συνεργασίας των κομμάτων της Βουλής καλώντας τα να δημιουργήσουν ομάδες εργασίας προκειμένου να κλείσει η διαπραγμάτευση μαζί με την κυβέρνηση. Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως δεν θα ζητήσει ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος με πλειοψηφεία 180 βουλευτών για να αποφύγει την εντύπωση πως θέτει εκβιαστικά διλήμματα. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε “Θεωρούμε ότι όλοι κατανοούν την εθνική ευθύνη. Το θέμα δεν είναι αριθμητικό, αλλά πολιτικό. Μιλώ για την καλλιέργεια της εθνικής συνεννόησης. Για την οποία θα συνεχίζω να δουλεύω”.
Αφήνοντας αιχμές για τα λάθη που έκαναν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας στη διαχείριση της ελληνικής κι ευρύτερης οικονομικής κρίσης, ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι η χώρα μας πληρώνει μια ευρύτερη αστάθεια και αυτό μας αναγκάζει να λάβουμε πρόσθετες δύσκολες αποφάσεις και πως αφιερώσαμε αναγκαστικά πολύ χρόνο για να σώσουμε την Ελλάδα, με πρώτο μέλημα να αποφύγουμε τη χρεοκοπία, δεύτερο να παραμείνουμε στο ευρώ και τρίτο τη σε βάθος αλλαγή του πολιτικού συστήματος. Το μεγαλύτερο τεστ αντοχής πάντως, θα είναι η συνεδρίαση του διευρυμένου ΚΤΕ
Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, την Τρίτη, στην οποία αναμένεται να λάβουν μέρος όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να ενημερωθούν για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα από τον υπουργό Οικονομικών και άλλους τέσσερις υπουργούς. Το απόγευμα της Τρίτης (5 μμ) θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος. Η συνεδρίαση εντάσσεται στο πλαίσιο της προετοιμασίας του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος 2012 - 2015 για την οικονομία.
protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου