Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Πεταλωτής: Θεσμική η συνεργασία με το ΔΝΤ


Η συνεργασία με το ΔΝΤ είναι υπεράνω προσώπων, σχολίασε ο Γιώργος Πεταλωτής, απαντώντας σε ερώτηση για τις επιπτώσεις της σύλληψης του Ντομινίκ Στρος-Καν από τις αμερικανικές αρχές στην ελληνική οικονομία. Τοποθέτησε την προηγούμενη κυβέρνηση και όχι τη συμφωνία με την τρόικα στη ρίζα των σημερινών προβλημάτων της οικονομίας, υποστηρίζοντας πως «αν είχε πάρει εγκαίρως μέτρα, μπορεί να αποφεύγαμε το Μνημόνιο και όχι να μπαίναμε στην κρίση αθωράκιστοι και χαρούμενοι».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι η ποιότητα των στατιστικών στοιχείων που δημοσιοποιούσε η κυβέρνηση Καραμανλή άφησε την Ελλάδα απροστάτευτη και πρόσθεσε ότι είναι "κοροϊδία και εξαπάτηση, όταν λέγεται ότι φταίει το Μνημόνιο".
Ισχυρίστηκε ότι η η πορεία που ακολουθείται γεννά ελπίδες για το μέλλον, επιακλούμενος στοιχεία, όπως η αύξηση των εξαγωγών και η μείωση της ύφεσης στο 4,8% το πρώτο τρίμηνο του 2011 από 7,4% το αμέσως προηγούμενο.
Όσον αφορά στην υπόθεση Στρος-Καν, δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει "θεσμική λειτουργία και συνεργασία" με το ΔΝΤ. "Η πορεία δεν επηρεάζεται από πρόσωπα, αλλά από συγκεκριμένες πολιτικές [...] η προσωπική συμβολή μπορεί να παίζει ένα κάποιο ρόλο, αλλά η υπόθεση του Στρος-Καν δεν θα έχει επίπτωση στις διαπραγματεύσεις που κάνει η Ελλάδα", πρόσθεσε.
  Enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου