Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Άγνωστη η ζημιά του Δημοσίου από τα σκάνδαλα

       
Ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης
Άγνωστη είναι η ζημιά που υπέστη το Ελληνικό Δημόσιο από τα σκάνδαλα της Siemens, της Μονής Βατοπεδίου, τα δοδημένα ομόλογα και τα υποβρύχια σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη.
Απαντώντας χθες στη Βουλή σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Μάκη Βορίδη ο αρμόδιος υφυπουργός τόνισε ότι για τη Μονή Βατοπεδίου έχουν δοθεί από τις τοπικές Δ Ο Υ εκθέσεις εκτίμησης των ανταλλαγέντων ακινήτων και πως οι περισσότερες ανταποκρίθηκαν στο αίτημα χωρίς όμως να έχει ολοκληρωθεί η έρευνα.
Για τη Siemens ο κ. Σαχινίδης δήλωσε ότι το Ελληνικό Δημόσιο έχει ασκήσει αίτημα σε κάθε μία από τις πέντε δικογραφίες ζητώντας ως πολιτική αγωγή την καταβολή αποζημίωσης συνολικού ποσού 500.000 ευρώ προς αποκατάσταση ηθικής βλάβης.

Όμως ως προς το αστικό μέρος της υπόθεσης μέχρι σήμερα δεν έχουν αξιολογηθεί και υποβληθεί τα στοιχεία προκειμένου το Δημόσιο να σχηματίσει την τελική του θέση και να διεκδικήσει τις αξιώσεις του.
Ανάλογη κατάσταση είναι και στην υπόθεση των υποβρυχίων καθώς ο υφυπουργός Οικονομικών έκανε γνωστό ότι τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν είναι αρκετά για να προσδιοριστεί η ζημιά ενώ για τα ομόλογα δήλωσε πως έχει οριστικοποιηθεί η απόφαση καταβολής 6.610.909 εκατομμυρίων ευρώ από τη χρηματιστηριακή εταιρεία «Ακρόπολις» στο ΤΕΑΔΥ.
parapolitika.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου