Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Σαμαράς: «Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο»


Σαμαράς: «Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο»
Στα θέματα της αύξησης της εγκληματικότητας, της δημόσιας ασφάλειας, της ραγδαίες αύξησης των λαθρομεταναστών και των προβλημάτων της Αστυνομίας, δίνει βαρύτητα ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαράς.

Με επίκαιρη ερώτησή του προς τον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου, η οποία κατατέθηκε σήμερα και πιθανότατα θα συζητηθεί την προσεχή Παρασκευή, ο κ. Σαμαράς θα προσπαθήσει, όπως λένε στη Ν.Δ. να θέσει την κυβέρνηση προ των ευθυνών της, ενώ αναμένεται να κινηθεί σε ιδιαίτερα σκληρή γραμμή.
Ηδη, η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για «μικρές μειοψηφίες εγκληματικών και εξτρεμιστικών στοιχείων που έχουν μετατρέψει το κέντρο της Αθήνας σε εμπόλεμη ζώνη» και
αναφέρει, ότι οι ευθύνες του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, του κ. Χρ. Παπουτσή είναι τεράστιες.

Ουσιαστικά η Ν.Δ. επιλέγει, εκτός από την οικονομία, να βάλει στη δημόσια συζήτηση, με αιχμηρό τρόπο το Μεταναστευτικό (σκληρή γραμμή για λαθρομετανάστες, κατάργηση του νόμου για την ιθαγένεια, κτλ.), ενώ αναδεικνύει μια πιο επιθετική γραμμή στα εθνικά θέματα και στα ζητήματα δημόσιας ασφάλειας.

Σαμαράς: Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο
«Η εγκληματικότητα στη χώρα βρίσκεται σε έξαρση, καθώς οι δείκτες της καταγράφουν αύξηση σε όλους τους τομείς. Η δράση των οργανωμένων ομάδων του εγκλήματος ή και μεμονωμένων κακοποιών εκτείνονται πλέον από το κέντρο της Αθήνας έως και κάθε γωνιά της επαρχίας» επισημαίνει ο κ. Σαμαράς στην ερώτησή του και κάνει ειδική αναφορά στην Αθήνα και την κατάσταση που επικρατεί σε πολλές γειτονίες της.

Παράλληλα υπογραμμίζει ότι η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, «καθώς κυκλώματα εκμετάλλευσης ναρκωτικών, πορνείας, λαθρομεταναστών και εκβιαστών έχουν καταστήσει συγκεκριμένες γειτονιές της πόλης απροσπέλαστες για τους πολίτες και ιδιαίτερα επικίνδυνες για τους ανυποψίαστους τουρίστες».
Επίσης, ο κ. Σαμαράς, συνδυάζει την έξαρση της εγκληματικότητας με τη ραγδαία αύξηση της παράνομης μετανάστευσης, για την οποία, όπως τονίζει, η κυβέρνηση εξακολουθεί και δεν λαμβάνει κανένα ουσιαστικό μέτρο αναχαίτισής της.

Ο κ. Σαμαράς ερωτά τον Πρωθυπουργό εάν έχει συνειδητοποιήσει η κυβέρνηση τη σοβαρότητα της κατάστασης και των συνεπειών της στην οικονομική και κοινωνική ζωή και εάν έχει συγκροτημένο σχέδιο δράσης για την αποκατάσταση της νομιμότητας και την εμπέδωση αισθημάτων ασφάλειας στους πολίτες.

Ακόμη, ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναδεικνύει τα προβλήματα της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ ο κ. Μιχελάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τον επέκρινε για τις τελευταίες δηλώσεις του και ανέφερε ότι προτάσσει κομματικές σκοπιμότητες και όχι την ασφάλεια και τη ζωή των πολιτών.

Μάλιστα όταν ρωτήθηκε εάν η Ν.Δ. ζητάει την παραίτηση του κ. Παπουτσή, διερωτήθηκε: «Υπάρχει ακόμα υπουργός Προστασίας του Πολίτη;».
ΤΟ ΒΗΜΑ online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου