Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Παπανδρέου: Ηταν καθήκον μου να προετοιμαστώ για κάθε ενδεχόμενο

«Προετοιμαστήκαμε από νωρίς για να μη γίνει ποτέ πραγματικότητα η χρεοκοπία της Ελλάδας». Με αυτή τη φράση απάντησε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής στις αιτιάσεις του κ. Τσίπρα ότι είχε στόχο εξαρχής να παραδώσει τη χώρα στο ΔΝΤ, μετά το βίντεο με δηλώσεις του κ. Στρος Καν που παρουσίασε την περασμένη Τρίτη ο Λάκης Λαζόπουλος.

Χαρακτήρισε κουτσομπολιό και συνωμοσίες τα περί Στρος Καν και ξεκαθάρισε: «Το ότι εγώ ήμουν σε επαφή με πολλούς ισχυρούς ανθρώπους στο εξωτερικό δεν είναι καμία ανακάλυψη, είναι δική μου δημόσια δήλωση από την αρχή, και αυτό καταρρίπτει και τα όσα είπε και η ΝΔ ότι καθυστερήσαμε να αντιδράσουμε. Ηταν καθήκον μου να προετοιμαστώ για κάθε ενδεχόμενο Και αυτό έκανα. Εχετε καμία αντίρρηση κύριε Τσίπρα, προτείνετε να μην του είχα μιλήσει, να κλεινόμουν στο Μαξίμου ή στο Καστρί;» είπε απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα στο πλαίσιο απάντησης σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ περί αξιοποίησης της δημόσιας περιοσίας.

«Εκανα δύο φορές τον γύρο του κόσμου για να φτάσουμε στον Μηχανισμό, το μόνο μέσο που θα μπορούσε να μας εξασφαλίσει αυτό το ιλιγγιώδες ποσό για να μη χρεοκοπήσουμε» είπε και χαρακτήρισε αθλιότητα ότι όλα ήταν προφασισμένα για να κάνει τη δουλειά των Αμερικανων. Διερωτήθηκε δε: «Αν χρεοκοπούσαμε θα ήταν δουλειά των Αμερικανων;» και πρόσθεσε απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα: «Μου θυμίσατε τους πατριδοκάπηλους που έλεγαν τα ίδια για τον πατέρα μου, ότι είναι δηλαδή άνθρωπος των Αμερικανών».

Θυμήθηκε δε ένα περιστατικό το οποίο και μετέφερε στη Βουλή: Πριν πολλά χρόνια με κατηγορούσαν ότι ήμουν αξιωματικός των ΗΠΑ στο Βιετνάμ. Μου το είπε και ένας ταξιτής στον οποίο είχα μπει, ενώ εγώ ήμουν στρατιώτης στον Εβρο. Οταν του είπα ποιος είμαι, δεν με πίστεψε και μου ζήτησε ταυτότητα. Μόλις ολοκλήρωσε την εξιστόρηση αυτής της ανάμνησης είπε: «Την προσωπική λάσπη την έχω ξαναζήσει, αλλά δεν θα τα βάλω κάτω. Εγώ δεν έχω σημασία, σημασία έχει η χώρα».

Παράλληλα εξαπέλυσε πολύ σκληρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την αποστροφή του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ περί μνημονίου χρεοκοπίας. Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε ανιστόρητο τον κ. Τσίπρα και ότι ζει σε ένα παραμύθι, ότι καπηλεύεται τον πόνο του λαού με τζάμπα ρητορική και ότι το κόμμα του κάνει κουβέντες σαλονιών σαν επαναστάτες χωρίς αιτία.

«Φταίει το ΔΝΤ για όλα;» αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Ε, ας τους διώξουμε! Θέλετε να παραιτηθούμε από την 5η δόση; Πείτε στους πολίτες πως θα πληρωθούν τον Ιούνιο και μετά! Δεν θέλετε να δείτε την αλήθεια, πείτε μας πώς δεν θα ρημάξει η χώρα; Αν δεν έχετε καμία λύση να προτείνετε μην παίζετε με τη δοκιμασία και τα βάσανα του κόσμου».

Είπε ότι τη χρεοκοπία «δεν τη ζήσαμε γιατί εμείς κάναμε το καθήκον μας» ενώ ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να ρωτήσει τη ΝΔ «τους νέους συνοδοιπόρους σας πώς οδηγήθηκε η χώρα στην κατάρρευση». Ρώτησε μάλιστα τον κ. Τσίπρα: «Σας προβληματίζει που ταυτίζεστε με τον κ. Σαμαρά;» υπογραμμίζοντας ότι δίνει στη ΝΔ άφεση αμαρτιών.
Οσον αφορά το μνημόνιο είπε ότι ήταν η σωτηρία της χώρας, καθώς η χρεοκοπία ήταν ante portas.
proto thema online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου