Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Σφοδρή αντιπαράθεση στην Ώρα του πρωθυπουργού

Εφ’ όλης της ύλης αντιπαράθεση, παραδοχές, μηνύματα, ακόμη και εξομολογήσεις, περιείχε η ώρα του πρωθυπουργού στη Βουλή την Παρασκευή.

Η συζήτηση ξεκίνησε με μηνύματα όπως αυτό του πρωθυπουργού προς το εσωτερικό του κόμματός του, αλλά και προς τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ, ότι δηλαδή θα προχωρήσει παρά τις διαφωνίες στην περαιτέρω πώληση μετοχικού πακέτου της επιχείρησης αλλά και ότι η κυβέρνηση δεν θα απεμπολήσει το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ.

Υπήρξαν όμως και παραδοχές – όπως αυτό για τις επαφές του Γιώργου Παπανδρέου με τον επικεφαλής του ΔΝΤ κ. Στρος Καν, καθώς ο πρωθυπουργός μετά από επίμονες αναφορές και του Γιώργου Καρατζαφέρη και του Αλέξη Τσίπρα για την περιβόητη «κομμένη» συνέντευξη Στρος Κάν παραδέχτηκε ότι είχε επαφές και θα έχει –όπως είπε- για τις κακοτοπιές και το κάθε ενδεχόμενο. «Λετε να μην του είχα μιλήσει; -αναρωτήθηκε και πρόσθεσε- να κλεινόμουν στο Μαξίμου όπως κάποιος άλλο κρυβόταν ή κλεινόταν στο σπίτι του κρύβοντας το κεφάλι του στην άμμο», αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Στη συζήτηση υπήρξαν και εντάσεις γύρω από την οικονομία με τον Αλέξη Τσίπρα να βάλλει για μια ακόμη φορά κατά του μνημονίου και να μιλά για ιδιότυπη στάση πληρωμών που ζει ήδη η χώρα ενώ από την πλευρά του ο πρωθυπουργός επίσης για πολλοστή φορά να υπερασπίζεται τη λύση του μνημονίου το οποίο όπως είπε καλώς ή κακώς ήταν η λύση για την αποφυγή της χώρας από τη χρεοκοπία.

Οι βολές επεκτάθηκαν και για τα εσωκομματικά και ενδοκυβερνητικά του ΠΑΣΟΚ με τον Γιώργο Καρατζαφέρη να υπογραμμίζει την ασυνεννοησία που γενικότερα υπάρχει μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών, με αφορμή και τη χθεσινή αναφορά του κ. Ρέππα στα περί «τζιτζιφιόγκων» και τον πρωθυπουργό να απαντά ότι κρίση δεν υπάρχει στην κυβέρνηση – η οποία με αυτό τον τρόπο συνδιαλέγεται- αλλά στη χώρα.

Αντιπαραθέσεις αναπτύχθηκαν και για το ποιος είναι «πιο δεξιός» χωρίς όμως σε αυτή την αντιπαράθεση να συμμετέχει και η ΝΔ.
Από τη μια ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ταυτίζεται με τον κ. Σαμαρά ενώ ο κ. Τσίπρας ανταπέδωσε χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση ως την πιο δεξιά κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά, που συμπορεύεται αγκαζέ με τον κ. Καρατζαφέρη και τον κ. Μητσοτάκη.

Ιδιαίτερη αίσθηση πάντως προκάλεσε το ξέσπασμα ή η εξομολόγηση του πρωθυπουργού που σήκωσε όρθια την κοινοβουλευτική του ομάδα, που τον καταχειροκρότησε. Η τοποθέτησή του αφορούσε τις βολές που δέχεται ανέκαθεν αλλά πολύ περισσότερο τον τελευταίο καιρό- όπως την Πέμπτη από τον Αλέξη Τσίπρα- ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Αμερικανών.

Αφού έκανε λόγο για πατριδοκάπηλους, αναφέρθηκε στα τι λεγόταν επίσης για τον πατέρα του Ανδρέα, αλλά για τον ίδιο, πριν και μετά τη μεταπολίτευση και αφού αφηγήθηκε μια ιστορία κατά την περίοδο που ήταν φαντάρος στον Έβρο, κατέληξε λέγοντας: «την προσωπική λάσπη και αποδόμηση την έχω ξαναζήσει . Αλλά δεν το βάζω κάτω. Όχι για μένα. Εγώ δεν έχω σημασία. Σημασία έχει η χώρα» είπε ο πρωθυπουργός σε μια φορτισμένη απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα.
ΣΚΑΙ.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου