Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Eurogroup: Προσήλωση στους στόχους


Eurogroup: Προσήλωση στους στόχους
Γκιοντόλο Τη σημασία που έχει για την Ελλάδα να επιτύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους επανέλαβαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν συζητήσεις για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Μετά την άτυπη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, πόλη Γκιοντόλο της Ουγγαρίας, ο πρόεδρος του Eurogroup επισήμανε την ανάγκη να επιτύχει η Ελλάδα τους δημοσιονομικούς της στόχους.

Νωρίτερα, προσερχόμενοι στη Σύνοδο, οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας και του Βελγίου, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και Ντιντιέ Ρέιντερ δήλωσαν ότι δεν υπάρχουν συζητήσεις για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Το πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι ο Βέλγος υπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος πως η οικονομική κατάσταση της Πορτογαλίας, της Ελλάδας και της Ιρλανδίας μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Αναφερόμενος στην Πορτογαλία, ο Ευρωπαίος Επίτροπος επί των οικονομικών θεμάτων Όλι Ρεν δήλωσε με τη σειρά του ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα εξουσιοδοτήσουν την Τρόικα να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με την χώρα για το πακέτο βοήθειας.

«Λάβαμε από την πορτογαλική κυβέρνηση το επίσημο αίτημα για οικονομική βοήθεια από την ΕΕ και το ΔΝΤ. Λάβαμε το επίσημο αίτημα χθες το βράδυ και χαιρετίζω αυτήν την υπεύθυνη κίνηση στο όνομα της χρηματοοικονομικής σταθερότητας στην Ευρώπη και προκειμένου να βοηθηθεί η Πορτογαλία να ξεπεράσει τις οικονομικές της δυσκολίες» δήλωσε στο Reuters ο κ.Ρεν.

Οι ευρωπαίοι υπουργοί ζήτησαν από την Πορτογαλία μεγαλύτερες περικοπές στον προϋπολογισμό European finance και να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς στην ιδιωτικοποίηση κρατικών επιχειρήσεων.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η συμφωνία για το πακέτο στήριξης της Πορτογαλίας μπορεί να υπογραφεί στα μέσα Μαΐου.
ΤΟ ΒΗΜΑ online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου