Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Τελεσίγραφο στον Καντάφι από Ομπάμα, Σαρκοζί και Κάμερον


thumb
Με κοινό άρθρο τους οι ηγέτες Αμερικής, Γαλλίας και Μ.Βρετανίας ξεκαθαρίζουν στο Λίβυο Συνταγματάρχη ότι οι επιχειρήσεις της Συμμαχίας θα συνεχιστούν για όσο χρόνο χρειαστεί μέχρι να εγκαταλείψει την εξουσία.
Στο ίδιο μήκος κύματος οι υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ αποφάσισαν να συνεχιστούν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λιβύη μέχρι να σταματήσουν οι επιθέσεις κατά των αμάχων.
«Δεν τίθεται θέμα ανατροπής του Καντάφι διά της βίας. Αλλά είναι αδύνατον να φανταστεί κανείς ότι η Λιβύη έχει μέλλον με τον Καντάφι... Είναι αδιανόητο κάποιος που θέλησε να σφαγιάσει τον λαό του να διαδραματίσει οποιονδήποτε ρόλο στη μελλοντική λιβυκή κυβέρνηση» υπογραμμίζουν στο άρθρο τους οι Ομπάμα, Σαρκοζί και Κάμερον, επισημαίνοντας ότι οι κάτοικοι στη Μιζουράτα και την Ατζνταμπίγια εξακολουθούν «να υποφέρουν στα χέρια του Καντάφι».
Παράλληλα, τονίζουν ότι σε περίπτωση που επέτρεπαν στο Μουαμάρ Καντάφι να παραμείνει στην εξουσία «αυτό θα αποτελεί κατάφωρη προδοσία» του λαού της Λιβύης και θα τη μετέτρεπε «σε κράτος παρία, σε ένα αποτυχημένο κράτος».
«Όσο ο Καντάφι παραμένει στην εξουσία, το ΝΑΤΟ και οι συμμαχικές δυνάμεις πρέπει να συνεχίσουν τις επιχειρήσεις, προκειμένου να προστατευτεί ο λαός και να αυξηθεί η πίεση προς το καθεστώς» αναφέρουν.
«Τότε (σ.σ. όταν αποχωρήσει ο Μ.Καντάφι) θα μπορεί να ξεκινήσει μία ουσιαστική μετάβαση από τη δικτατορία προς μία ολοκληρωμένη συνταγματικά διαδικασία, της οποίας θα ηγηθεί μία νέα γενιά ηγετών» συνεχίζουν και προτείνουν την ανοικοδόμηση της χώρας με τη βοήθεια του ΟΗΕ και των χωρών μελών του.
Εν τω μεταξύ, η Αλ Κάιντα με μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του δεύτερου στην ιεραρχία, Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, καλεί τους μουσουλμάνους να εξεγερθούν ταυτόχρονα κατά του Μουαμάρ Καντάφι και των δυνάμεων της Συμμαχίας.
«Εφιστώ την προσοχή των μουσουλμάνων αδελφών μας στη Λιβύη, την Τυνησία, την Αλγερία και στις υπόλοιπες μουσουλμανικές χώρες στο γεγονός ότι αν οι Αμερικανοί και οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ εισέλθουν στη Λιβύη, τότε οι γείτονές της στην Αίγυπτο, την Τυνησία, την Αλγερία και τις υπόλοιπες μουσουλμανικές χώρες θα πρέπει να εξεγερθούν ταυτόχρονα κατά των μισθοφόρων του Καντάφι και το ΝΑΤΟ» αναφέρει το βίντεο, το οποίο σημειώνεται πως είχε μαγνητοσκοπηθεί πριν την έναρξη των συμμαχικών επιχειρήσεων.
 to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου