Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Ανοικτός σε αλλαγές ο Καντάφι


thumb

Έτοιμο να προχωρήσει σε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις δηλώνει το καθεστώς στη Λιβύη, διαμηνύοντας ωστόσο ότι ο λαός θα αποφασίσει αν θα παραμείνει στην εξουσία ή όχι ο Μουαμάρ Καντάφι.
«Μπορούμε να έχουμε οποιοδήποτε τύπο πολιτικού συστήματος, οποιεσδήποτε αλλαγές. Σύνταγμα, εκλογές, οτιδήποτε, αλλά όλα αυτά πρέπει να γίνουν υπό την καθοδήγηση του ηγέτη μας. Αυτή είναι η πεποίθησή μας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην Τρίπολη, Μούσα Ιμπραίμ, ερωτώμενος σχετικά με τις διαπραγματεύσεις του καθεστώτος με τη Δύση.
«Κανένας δεν μπορεί να έλθει και να πει στη Λιβύη ότι πρέπει να αλλάξεις τον ηγέτη σου, ή το πολιτικό σου σύστημα, ή το καθεστώς σου. Ποιοί νομίζουν πως είναι, που τους δίνει το δικαίωμα να κάνουν κάτι τέτοιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μούσα Ιμπραίμ, εκφράζοντας παράλληλα τη λύπη της κυβέρνησής για την απόφαση της Ιταλίας να αναγνωρίσει τους αντικαθεστωτικούς.
Εν τω μεταξύ, ανεστάλη, η λειτουργία της ελληνικής πρεσβείας στην Τρίπολη. Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών την εκπροσώπηση των ελληνικών συμφερόντων θα αναλάβει η πρεσβεία της Ουγγαρίας, που ασκεί την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου