Σάββατο 16 Απριλίου 2011

ΝΔ, ΚΚΕ, Συνασπισμός και Δημοκρατική Αριστερά αντιτίθενται στα νέα μέτρα

Επίθεση στον πρωθυπουργό για τα νέα μέτρα έκανε ο Α.Σαμαράς
«Ετοιμάζει νέο πακέτο επώδυνων μέτρων» προέβλεψε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς. «Μας το φιλάει όμως για μετά το Πάσχα. Όταν έλθει η ώρα, θα δει ο Ελληνικός λαός πόσα του φυλάει» δήλωσε για τον πρωθυπουργό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ομιλία του σήμερα στην Κομοτηνή.
«Θα έχουμε 23 δισεκατομμύρια νέες περικοπές και νέους φόρους για την περίοδο 2012-2015!
Δηλαδή άλλα τόσα από όσα μας έχουν επιβάλει μέχρι τώρα! Όταν η κοινωνία δεν αντέχει ούτε τα μέτρα που ήδη πάρθηκαν. Και τα οποία, άλλωστε, ελάχιστα απέδωσαν. Όμως, μια αδιέξοδη πολιτική δεν σώζεται με «μερεμέτια». Δεν σώζεται με κάποιες «διευκολύνσεις». Καλές είναι οι διευκολύνσεις, αλλά χρειάζεται αλλαγή κατεύθυνσης. Χρειάζεται αναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου. Για να μπορέσουμε να σταθούμε στα πόδια μας μιαν ώρα αρχύτερα. Για να μπορέσουμε να βγούμε στις αγορές μιαν ώρα αρχύτερα. Για να μπορέσουμε να απαλλαγούμε από Μνημόνια μιαν ώρα αρχύτερα» τόνισε ο κ.Σαμαράς.

«Ο λαός δεν πρέπει να χάνει άλλο χρόνο. Αρκετά κράτησε ο εμπαιγμός» αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.
«Οι διαφωνίες διαφόρων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των άλλων αστικών κομμάτων
είναι στο πως θα μοιραστούν τα 76 δισεκατομμύρια που φιλοδοξούν να αρπάξουν από το λαό
την επόμενη τριετία» συνεχίζει η ανακοίνωση που καλεί όλους «τη Δευτέρα στο Σύνταγμα με το ΚΚΕ για να διατρανώσουμε: Όχι στην πτώχευση του λαού, λαϊκή οργάνωση, αντεπίθεση για λαϊκή εξουσία και οικονομία».

Το γραφείου Τύπου του Συνασπισμού για τα νέα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση : «Οι ιδιωτικοποιήσεις των δημόσιων επιχειρήσεων, οι περικοπές των κοινωνικών δαπανών και η εκποίηση της ακίνητης περιουσίας δεν συνιστούν μέτρα εξόδου από
την κρίση, αλλά σπρώχνουν τη χώρα ακόμα πιο βαθιά στο τούνελ της ύφεσης και της
κοινωνικής και οικονομικής χρεοκοπίας. Η κυβέρνηση δεν έχει καμία πολιτική νομιμοποίηση να παίρνει αποφάσεις που κατεδαφίζουν τις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας και η οριστική της ήττα θα έρθει από τους ενωτικούς αγώνες της αριστεράς και των εργαζομένων».

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Δημοκρατική Αριστερά : «Η κυβερνητική πολιτική βρίσκεται σε πολιτικό και οικονομικό αδιέξοδο. Τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός δεν πείθουν την κοινωνία και δεν διαμορφώνουν προοπτική διεξόδου. Η υστέρηση της εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού κατά 1,4 δις το πρώτο τρίμηνο του 2011 αναδεικνύει, άλλωστε, ότι είναι στον αέρα η κυβερνητική βεβαιότητα και ο εφησυχασμός για τη διασφάλιση 23 δις ως το 2015 και μάλιστα με την κοινωνία όρθια».
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου