Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Πεταλωτής: Κανείς και τίποτα δεν μας χαρίστηκε

thumb
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής αναφερόμενος στο τι επιτεύχθηκε στη Σύνοδο Κορυφής της 11ης Μαρτίου, τόνισε πως «διεκδικήσαμε, πείσαμε και καταφέραμε γιατί είμαστε ήδη αξιόπιστοι συνομιλητές, γιατί έχουμε λάβει τις αποφάσεις που απαιτούν οι περιστάσεις».
Υπογράμμισε, ακόμα, ότι κανείς και τίποτα δεν μας χαρίστηκε, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα δεν αποτελεί πλέον το πρόβλημα, αλλά αντίθετα προτείνει λύσεις και αναδιαμορφώνει κρίσιμες αποφάσεις και πολιτικές που βγάζουν τη χώρα από το αδιέξοδο και διαμορφώνουν μια άλλη Ευρώπη.
Χαρακτήρισε ακόμα το γεγονός ότι η χώρα δεν χρειάζεται συνταγματική πρόβλεψη της δημοσιονομικής ισορροπίας ως «άλλη μια επιτυχία της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού» καθώς «θα ήταν μια αρνητική αντιμετώπιση της χώρας μας και ένδειξη αναξιοπιστίας». Συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι «σαφώς και θα υπάρχει νομοθετική ρύθμιση ως προς την πρόβλεψη της δημοσιονομικής ισορροπίας, όχι όμως συνταγματική πρόβλεψη»
Αναφέρθηκε και στα σενάρια περί ανασχηματισμού της κυβέρνησης και περί πρόωρων εκλογών υπενθυμίζοντας την σχετική δήλωση του πρωθυπουργού και σημειώνοντας «ο πρωθυπουργός βρίσκεται εδώ, συντονίζει και παρακολουθεί την κυβερνητική λειτουργία μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια».
Σχετικά με το θέμα για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, ανέφερε πως «είναι κάτι που θα πρέπει να γίνει ούτως ή άλλως με συγκεκριμένα κριτήρια και πλήρη διαφάνεια και δεν θα χρειαζόταν να μπει ποτέ ως όρος σε καμία σύμβαση» ενώ τόνισε πως δεν αποτέλεσε, ωστόσο, όρο για όσα πέτυχε η ελληνική πλευρά στη διάρκεια της συνόδου των ηγετών της ευρωζώνης.
Ξεκαθάρισε ότι «σαφέστατα και δεν μιλάμε για πώληση δημόσιας γης» και ότι υπάρχουν και αποκρατικοποιήσεις που σχεδιάζονται και θα ανακοινωθούν, μετά από ενδελεχή μελέτη, από τα αρμόδια υπουργεία σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.Δεν παρέλειψε να προσθέσει μέσα από αυτό δημιουργείται και μια μεγάλη αναπτυξιακή διαδικασία που σημαίνει και θέσεις εργασίας.
to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου