Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Κύριοι Δικαστές, Δεν έχετε τη στήριξή μας…


 Διαβάζοντας το συλλογικό ψήφισμα των δικαστών που καλεί την Πολιτεία…
1.«Να καταργήσει άμεσα την αντισυνταγματική διάταξη, με την οποία οι νεοεισερχόμενοι στον κλάδο Δικαστικοί Λειτουργοί, εντάσσονται στο ΙΚΑ και να ιδρύσει Ασφαλιστικό Φορέα Κρατικών Λειτουργών». 2. «Να σεβαστεί τη Συνταγματική Επιταγή για ισονομία και ισοκυρία των τριών Λειτουργιών του Κράτους, της Εκτελεστικής, Νομοθετικής και Δικαστικής, με την διατήρηση του ειδικού μισθολογίου και την κατοχύρωση των συντάξεων στα επίπεδα της βουλευτικής αποζημίωσης». 3. «Να καλύψει άμεσα τις κενές οργανικές θέσεις Δικαστικών Λειτουργών και Δικαστικών Υπαλλήλων, που υπάρχουν ήδη και να δεσμευθεί για την έγκαιρη κάλυψη αυτών που θα προκύπτουν»
Με τα παραπάνω αιτήματά των δικαστών συμφωνώ, δεν έχω λόγους για το αντίθετο. Μετά λύπης μου όμως βλέπω ότι, όπως και με τα αιτήματα των Γιατρών – Κοινωνική ευαισθησία Μηδέν.
Εκτός κι αν όλα πάνε καλά με την τυφλή μας Δικαιοσύνη και δεν το αντιλαμβάνομαι.
Ίσως αδικώ τον βασικότερο πυλώνα της… Δημοκρατίας μας.
Τους ιθύνοντες των «ζητημάτων» του Βατοπεδίου, των Εξοπλισμών, «των» Ζήμενς, του Χρηματιστηρίου, των μεγαλο-υπερτιμολογήσεων κ.α. «ζητημάτων» που έχουν ταλανίσει και πτωχεύσει τη Χώρα μας, φαίνεται ότι…δεν αφορούν τον Prestigious Θεσμό της Δικαιοσύνης και την ευγενή τάξη των Δικαστών, επομένως δεν έχουν κανένα λόγο να εντάξουν το κυριότερο αίτημα του ελληνικού λαού στο ψήφισμά τους: Την ίδια τη Δικαιοσύνη.
Η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, η καλπάζουσα και συστηματική ατιμωρησία μεγάλων πρωταγωνιστών της οικονομικής και πολιτικής ζωής της χώρας, κύριοι δικαστές μου, έπρεπε να δεσπόζουν στο ψήφισμά σας προς τη Πολιτεία (και να συμπεριλάβετε και τα δίκαια αιτήματά σας), τότε, και μόνο τότε θα είχατε την αμέριστη συμπαράσταση του κόσμου.
Η επιλογή του ότι στέκομαι απέναντί σας κι όχι πλάι σας, είναι επιλογή αποκλειστικά δική σας.
politismos politis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου