Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Παπανδρέου: «Η ΕΕ αποτελεί ευκαιρία να ενισχύσουμε την Ελλάδα»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση στάθηκε, έστω και διστακτικά στην αρχή, στο πλευρό της Ελλάδας για να μην χρεοκοπήσει, με το μεγαλύτερο δάνειο που υπήρξε ποτέ, δήλωσε στη Βουλή ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη σχετικά με την ευρωπαϊκή οικονομική διακυβέρνηση και την υποβάθμιση του ρόλου έθνους - κράτους.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την απάντηση του λέγοντας πως κανείς Έλληνας δεν μπορεί να είναι περήφανος, όταν βλέπει την τρόικα να έρχεται κάθε τρίμηνο για να εγκρίνει τις δόσεις του δανείου.
Ωστόσο, πρόσθεσε ότι δεν φταίει η τρόικα για τα χρέη που διπλασιάστηκαν τα τελευταία έξι χρόνια, για την έλλειψη διαφάνεια, για τις πελατειακές προσλήψεις, για την χαμηλής ποιότητας παιδεία και για τις μη ανταγωνιστικές ελληνικές επιχειρήσεις.
Εμείς δεν λακίσαμε, οι προηγούμενοι μάς έφεραν την τρόικα, απλά έφυγαν νωρίς για να μην διαχειριστούν συνέπειες πολιτικών τους, είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στην κυβέρνηση Καραμανλή και πρόσθεσε: «Εμείς αλλάζουμε τη χώρα όχι για να ικανοποιηθούν οι Βρυξέλλες, αλλά για να ανοίξουν προοπτικές για κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα».
ta nea online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου