Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Ανοίγουν στόματα στο ΠΑΣΟΚ

 Μπορεί στην τελευταία συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ να μίλησαν 43 βουλευτές, αυτή τη φορά όμως ο όγκος των ομιλούντων θα είναι μεγαλύτερος, καθώς στην συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου την Πέμπτη, όπως αποφάσισε ο Γιώργος Παπανδρέου, θα ανοίξουν πολλά στόματα με τα όσα έχουν συμβεί με την τρόικα, με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου να είναι το «τιμώμενο» πρόσωπο.
Πιο συγκεκριμένα, στην κυβέρνηση επικρατεί αλαλούμ και δείχνει σε πολύ μεγάλο ποσοστό την ανυπαρξία επικοινωνιακού σχεδίου, όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα με την τρόικα και την προσπάθεια της κυβέρνησης… ξημερώματα να βγάζει ανακοινώσεις για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Όλο αυτό το σκηνικό και τα όσα ακολούθησαν, με τις διπλές γραμμές των υπουργών και τα non paper της Ιπποκράτους, έχουν προκαλέσει αναστάτωση και προβληματισμό, με αποτέλεσμα ο Γιώργος Παπανδρέου, ανήμπορος επικοινωνιακά να διαχειριστεί την κρίση και σε μια κίνηση που έφερε ξανά στο φως της δημοσιότητας τις πρόωρες εκλογές, να συναντιέται με τον Μιχάλη Καρχιμάκη και να αποφασίσει σύγκλιση των Οργάνων του ΠΑΣΟΚ για ν΄ ανοίξουν στόματα.
Ειδικά, στην συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, είναι σίγουρο πως θα μιλήσουν αρκετοί, με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου να είναι στην πυρά, όπως έδειξαν με την στάση τους κορυφαίοι υπουργοί αλλά και η βάση του κόμματος, με τις συνεχείς ανακοινώσεις που βγάζει για την δραματική κατάσταση που επικρατεί στην κυβέρνηση. Πάντως, στην Ιπποκράτους επιμένουν να λένε για τα 50 δισ. ευρώ πως μπήκαν στο πρόγραμμα ως στόχος που θα μπορούσε να συμβάλλει στην ακόμη ταχύτερη αποκλιμάκωση του χρέους: «Μπήκαν για να υπογραμμίσουμε με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο ότι, έχουμε τη βούληση να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικότερα το ζήτημα του χρέους, παράλληλα με την επιμήκυνση και ό,τι άλλο προκύψει στο πλαίσιο της συνολικής ευρωπαϊκής λύσης, που συζητείται για όλη την Ε.Ε. Και με κινήσεις που τώρα θα μας επιτρέψουν να μην πληγούν άλλο οι μισθοί και οι συντάξεις. Δεν συνδέονται τα 50 δισ. με την επίτευξη των στόχων του Μνημονίου για τη μείωση του ελλείμματος, ούτε μπήκαν για να καλύψουν μία έκτακτη αναγκαιότητα. Και άρα δεν συνιστούν προϋπόθεση για την εκταμίευση των δόσεων, όπως είναι π.χ. το πόσο περιορίζονται οι δαπάνες ή αυξάνονται τα έσοδα. Και τα μισά να πετύχουμε πάλι θα είναι τεράστιο το όφελος…» επισήμαναν από τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ.
Πάντως, τα επικοινωνιακά τρικ με τις αλλαγές των εκπροσώπων της τρόικα που θέλουν στην κυβέρνηση, πλέον δεν βρίσκουν ανταπόκριση, την ίδια ώρα που όπως προαναφέρθηκε «ανάβει» με ευθύνη του ίδιου του πρωθυπουργού η συζήτηση για τις πρόωρες εκλογές. Μάλιστα, ορισμένοι επιμένουν και λένε πως αν ο Γιώργος Παπανδρέου δεν προσφύγει τώρα σε πρόωρες εκλογές, πολύ δύσκολα θα έχει την ευκαιρία να το πράξει αργότερα. Τονίζουν, μάλιστα, πως με την οριστική διασφάλιση της αντιμετώπισης της κρίσης χρέους της χώρας στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, το ΠΑΣΟΚ διαθέτει τις δυνατότητες να διεκδικήσει αυτοδυναμία στις προσεχείς εκλογές, κάτι που δεν θα μπορεί στη συνέχεια, οπότε θα πρέπει να σχεδιάσει στην κατεύθυνση εξάντλησης της τετραετίας ή να οδηγηθεί σε πρόωρες κάλπες επειδή δεν θα μπορεί να κυβερνήσει.
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου