Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Σαράντα δις ευρώ οι καταθέσεις των Ελλήνων στο εξωτερικό σύμφωνα με τους τραπεζίτες

Τα 40 δις ευρώ αγγίζουν οι καταθέσεις των Ελλήνων στο εξωτερικό, σύμφωνα με τους τραπεζίτες. Τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, το 2010, δείχνουν ότι οι καταθέσεις στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά 30 δις περίπου. Από το ποσό αυτό εκτιμάται ότι μόνο 15 δις ευρώ κατέληξαν στην Κύπρο και το εξωτερικό.
Από το υπόλοιπο ποσό, επτά ή οκτώ δις βρίσκονται στο εσωτερικό σε θυρίδες ή στα χέρια των ιδιωτών. Τα 7 δις ευρώ καταναλώθηκαν καθώς τόσο επιχειρήσεις όσο και τα νοικοκυριά είχαν αυξημένες ανάγκες λόγω της κρίσης. Το μεγαλύτερο μέρος των Ελληνικών καταθέσεων που κατευθύνθηκαν στο εξωτερικό, κατέληξαν στην Κύπρο και δευτερευόντως στην Ελβετία.
Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση έχει βάλει στο στόχαστρο τις αδήλωτες καταθέσεις στην Ελβετία. Εν τω μεταξύ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real, υποστήριξε ότι οι εκτιμήσεις του Spiegel για καταθέσεις στην Ελβετία 600 δις ευρώ είναι υπερβολικές. «Δεν υπάρχουν τόσα χρήματα είναι υπερβολή» τόνισε.
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου