Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Πρώτη η Ελλάδα στις προς χρεοκοπία χώρες


oikonomiaprovlepsi_500x400.jpg
 Σύμφωνα με την κατάταξη του διεθνούς οίκου αξιολόγησης Credit Market Analysis, που αφορά το γ' τρίμηνο του 2010, η Ελλάδα καταλαμβάνει την πρώτη θέση της κατάταξης με τον κίνδυνο εμφάνιση κρίσης χρέους να βρίσκεται στο 58,8%.
Στον πίακα περιλαμβάνονται και άλλες χώρες της Ε.Ε. στην επικίνδυνη ζώνη κατέχοντας αρνητικές πρωτιές. Είναι η Ιρλανδία (3η), η Πορτογαλία (4η), η Ισπανία και η Ουγγαρία (7η και 9η, αντίστοιχα).
Σύμφωνα με τη Βουλγαρική Ραδιοφωνία (από την οποία και τα στοιχεία) η Βουλγαρία καταλαμβάνει την 20η θέση στον κατάλογο των χωρών που απειλούνται με χρεοκοπία, ενώ πέρσι βρισκόταν στη 10η θέση και κατατάσσεται στην ομάδα των χωρών μέσου κινδύνου.
Η κατάταξη της CMA περιλαμβάνει 65 χώρες από όλο τον κόσμο και σ' αυτήν η πιθανότητα να εμφανιστεί κρίση χρέους στη Βουλγαρία υπολογίζεται στο 16,2%.
Από την κατάταξη της CMA προκύπτει ότι η ρευστότητα των αναδυόμενων ευρωπαϊκών οικονομιών, όπως της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας και της Κροατίας βελτιώνεται. Για τη Ρουμανία, η πιθανότητα να εμφανιστεί κρίση χρέους υπολογίζεται στο 18,7%, με αποτέλεσμα η χώρα να κατατάσσεται στην 15η θέση του καταλόγου. Για την Κροατία, η πιθανότητα εμφάνισης κρίσης χρέους υπολογίζεται στο 16,8%, με αποτέλεσμα να καταλαμβάνει την 18η θέση του καταλόγου, ενώ για τη Σλοβενία, η οποία κατατάσσεται στην 44η θέση του καταλόγου, η πιθανότητα εμφάνισης χρέους υπολογίζεται στο 6,7%.
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου