Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Αισιοδοξία ΕΕ και ΕΚΤ για την πορεία της Ελλάδας

thumb
Με αισιοξοδία και θετική ματιά φαίνεται πως αντιμετωπίζουν το ελληνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων τόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου από τις Βρυξέλλες.
«Όσον αφορά στην Ελλάδα, τόσο η Κομισιόν όσο και η ΕΚΤ επικροτούν την πρόοδο που έχει γίνει μέχρι σήμερα», ανέφερε, κάνοντας λόγο για «εντυπωσιακή δημοσιονομική εξυγίανση στην Ελλάδα το 2010».
«Η δημοσιονομική εξυγίανση το 2010 ήταν εντυπωσιακή. Εξι ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ, κάτι που δεν έχει επιτευχθεί ποτέ ξανά», επισήμανε ο κ. Παπακωνσταντίνου, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Ecofin
Ο ΥΠΟΙΚ ξεκαθάρισε ότι οι απόψεις εντός της κυβέρνησης δεν διίστανται αναφορικά με το πρόγραμμα αποπληρωμής του ελληνικού χρέους ενώ ανέφερε επίσης ότι σχεδιάζεται η έκδοση ομολόγων της «διασποράς» εντός των επόμενων μηνών, επαναλαμβάνοντας και την εκτίμησή του περί επιστροφής στις αγορές ομολόγων αυτή τη χρονιά.
«Όσο νωρίτερα ενισχυθεί το EFSF τόσο το καλύτερο. Η ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας πρέπει να αντιμετωπιστεί ως «προάγγελος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Σταθερότητας, το οποίο αναμένεται να συσταθεί τον Μάρτιο» υπογράμμισε σήμερα ο Όλι Ρεν.
Όσον αφορά στο νέο γύρο τεστ αντοχής, ο αρμόδιος Ευρωπαϊκός Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά, Μισέλ Μπαρνιέ, δήλωσε ότι στην αναθεωρημένη διαδικασία θα υποβληθούν τουλάχιστον 85 ευρωπαϊκές τράπεζες.
to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου