Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Αλ.Τσίπρας: «Αθωώνουν ο ένας τον άλλον»

Υπέρ της συγκρότησης προανακριτικής επιτροπής για τα «μαύρα ταμεία» ο Δημ. Παπαδημούλης
Η διερεύνηση του σκανδάλου των «μαυρών ταμείων » της Siemens οδηγείται σε φιάσκο εκτίμησε ο Αλέξης Τσίπρας, υποστηρίζοντας ότι η συναίνεση ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. ξεκινάει από την παραγραφή των σκανδάλων. «Αθωώνουν ο ένας τον άλλον», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Συνασπισμού.
"Αθώοι του αίματος λοιπόν, όσοι χρεοκόπησαν τη χώρα, όσοι έχτισαν κομματικές καριέρες και περιουσίες και ο μόνος ένοχος ο ελληνικός λαός που καλείται να πληρώσει την επικείμενη κοινωνική χρεοκοπία", πρόσθεσε.
Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τους εμπνευστές του νόμου περί ευθύνης υπουργών να απολογηθούν και να σταματήσουν την "υποκρισία" και τον "εμπαιγμό" των πολιτών.
"Με επικοινωνιακά κόλπα και με μυστικές διαβουλεύσεις, δεν επιτρέπουν στον ελληνικό λαό να μάθει πόσα δισεκατομμύρια ευρώ κατευθύνθηκαν στα κομματικά τους ταμεία, σε φίλους και σε στελέχη τους", υπογράμμισε.
Δημ. Παπαδημούλης: Άγνωστο το 99,5% των μιζών
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της εξεταστικής επιτροπής, Δημ. Παπαδημούλης, τόνισε ότι "οι μηχανισμοί της συγκάλυψης αποδείχθηκαν και πάλι ισχυρότεροι από τη λαϊκή απαίτηση για τιμωρία των υπευθύνων".
Γνωστοποίησε  ότι καταψήφισε το κείμενο που που κατά πλειοψηφία ενέκρινε η Εξεταστική. Επισήμανε, όμως, ότι το μόνο βέβαιο είναι ότι χρειάζεται περαιτέρω έρευνα με τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής.
Εκτίμησε ότι τα ποσά που έδωσε η Siemens ως μίζες είναι 100 φορές μεγαλύτερα από εκείνα που έχουν ομολογηθεί γιατί διακινήθηκαν μέσω τραπεζικών λογαριασμών. "Ψάχνουμε το άλλο 99,5% τουλάχιστον από τις μίζες που διακινήθηκαν", είπε.
Enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου